Ta tilbake de gode matvanene

Skeiet ut i sommer? Vår kostholdsekspert hjelper deg tilbake til den sunne hverdagsmaten!

Publisert Oppdatert

Sommertid er kosetid, og når temperaturen kryper oppover er det selvfølgelig nydelig med en kjempestor softis eller en halvliter eller to. Og når antallet varme dager stiger, øker også antallet softiser og halvlitere. Varmen gjør også at du spiser mindre vanlig mat enn du vanligvis pleier, noe som igjen gir plass til enda en is.

 

Kvinneguidens kostholdsekspert, Camilla Andersen, nevner fet grillmat, fete salater med rømme eller fløte og iskrem som noe av det vi spiser mest av om sommeren.

 

Det er lov å unne seg forfriskende godsaker når det er sommer og sol, men hvordan skal du kvitte deg med de fristende vanene når ferien og sommeren er over og du må tilbake til hverdagen?

 

Andersen mener du rett og slett må sette deg et mål:

 

- Det er bare å bestemme seg for å legge sommervanene bak seg og ta tilbake de gode hverdagsvanene man hadde før sommeren, sier hun.

 

Spis fiber!

Mat du blir god og mett av er lurt, da unngår du søtsuget og det blir ikke så fristende å velge kjappe løsninger når du er på farten. Andersen anbefaler proteiner og fiberrik mat, i tillegg til at du spiser regelmessig.

 

Med sommerlatskapen fortsatt hengende igjen i kroppen er det ikke alltid fristende å kaste seg over gryter og panner og diske opp med hjemmelaget mat til middag. Her er Andersens tips til enkel sommermat:

 

- Wok med en ferdig pose med frosne grønnsaker, en ferdig saus og kjøtt av ett eller annet slag. Og fullkornris til. Eggerøre er også godt, omelett eller andre varianter av egg. En hamburger hvor du kan velge fornuftig tilbehør selv er helle ikke usunt. Grovt hamburgerbrød, friske grønnsaker, og en salat til gjør retten sunn og god!

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning