Tilbake til hverdagen

Ingen grunn til å deppe over januar. Slik blir hverdagen morsom!

Publisert Oppdatert
Julen er over, nyttårsfesten er blitt til et minne, du skal nå ta fatt på et helt nytt år. Men, vinteren er kald, mørk og du er sliten og demotivert. Det er lov å gjespe, være trøtt og utkjørt, men lar du det gå for langt vil veien opp av dumpa bli langvarig og tøff.

NLP Coach Vibecke M. Garnaas mener at det handler om innstillingen din.

Fokuser på dette

- Instillingen din er helt avgjørende for om du opplever hverdagen på en positiv eller negativ måte. Innstillingen vi har til omgivelsene våre reflekterer ofte vår indre følelser og ved å være mer bevisst på disse følelsene, kan vi på en enklere måte snu hverdagen til en positiv opplevelse i form av tanker og handlemønstre som gjenspeiler vår positive holdning, sier Garnaas og tipser deg:
  • Skriv ned alle de positive tingene du gleder deg til i det inneværende året som f.eks. at vi går mot lysere tider, ferieturer du skal planlegge og gjennomføre og andre mål du har satt deg for 2011.
  • Tillat deg selv å dagdrømme litt, for dette er med på å redusere stress og kan være med å inspirere deg til å gjøre 2011 til ditt år.
  • Bryt barrierer

    - Det er lett å falle inn i et handlemønster hvor vi etter tid føler at vi mister våre valgmuligheter og hverdagen blir både rutinemessig og kjedelig. Skal man klare å snu denne trenden, så må man tillate seg selv å bryte noen barrierer, sier coachen.

Les også: Kjedelig i forholdet

Les også: Mental oppussing

Les også: Derfor skal du stole på magefølelsenHun mener at det gjør det lettere å se hva du selv kan gjøre for å få hverdagen mer morsom og innholdsrik.

- Den beste måten å løfte humøret og energien på er å være takknemlig for det man har. Vi har alle noe vi kan være takknemlig for, det seg være familien, venner, jobb eller positive opplevelser som kan være med å styrke oss gjennom den kalde og mørke vinteren. Dette er positive tanker som løfter energien og gir oss enda mer å være takknemlig for i form av nye positive opplevelser, sier Garnaas.

Hun forteller at du kan lage din egen takknemlighetsbok hvor du skriver ned det postive i livet ditt, skriv ned minst ti ting hver eneste dag.

Mat og trening

Coachen mener at du også bør huske på å spise sunt slik at du får i deg nok vitaminer og mineraler, samt holde deg i fysisk form.

- Et sunt kosthold og fysisk trening er avgjørende for hvordan vi føler oss både fysisk og psykisk. Trening er med på å redusere de negative utslippene i kroppen, reduserer stress som kan være årsaken til flere sykdommer, samt gi økt selvtillit i form av positive opplevelser som man skaper selv, sier Garnaas.

vibecke_garnaas_001_05-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning