Stram opp på 8 uker!

Vår treningsekspert gir deg gode siste-liten-råd til hvordan du kan stramme opp kroppen før badesesongen er over!

Publisert Oppdatert
Så er vi her igjen. Bikinisesongen kommer altfor fort og vi stresser i vei og tyr til nødløsninger for å klemme oss inn i en truse og BH som dekker altfor lite.

Line Marion Nielsen på Kvinneguiden!


Vår nye faste treningsekspert er Line Marion Nielsen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trening fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og nå kan du altså lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Stram på åtte uker

Kvinneguidens treningsekspert Line Marion Nielsen mener at det er best å være ute i god tid før badesesongen begynner, gjerne et halvt år eller mer. Likevel forteller hun at håpet slettes ikke er ute!

- Kroppen vår er veldig rask til å tilpasse seg og det skal ikke lang tid til for å klare å "stramme opp", det vil si, øke muskelmasse og minimere fettprosent litt før ferien. Et tap av fett på en halv til en kilo i uken er realistisk uten å miste muskelmasse, sier Nielsen.

Dersom man i tillegg til kostholdsendring begynner med styrketrening kan man oppnå resultater i løpet av forholdsvis kort tid.

- Det er vanskelig å sette noen konkret tidsramme på hvor lang tid man bruker, da det er individuelt med tanke på hvilket utgangspunkt man har, men de fleste vil kunne se en god forbedring på åtte uker, noen vil kunne bruke kortere tid. Det forutsetter at man trener minst to ganger i uken, sier treningseksperten.

Og selv om ferien starter bør du fortsette treningen, minst to ganger i uken. .

- En halvtime med styrketrening og en halvtimes joggetur, svømming eller sykkeltur to ganger i uken er en kjempefin måte å holde formen ved like på, også i ferien. Hvis man syns det er vanskelig å få til styrketrening på ferie, ta med deg en treningsstrikk! Den tar ingen plass, veier lite og kan brukes til å trene hele kroppen. I tillegg kan man gjøre øvelser som gående utfall opp bakker, push-ups, sit-ups, planken (statisk), knestående diagonalløft og dips på benk blant annet, tipser treningseksperten.Her får du hennes treningstips!

God trening • Armer: Dips på benk

  Støtt deg mot benken med cirka skulderbreddes grep. Kroppen holdes tilnærmet strak slik at kun hælene er i gulvet (90 grader bøy i knærne for å gjøre øvelsen lettere). Bøy i albuen og senk kroppen ned mot gulvet. Press opp igjen.

 • Mage: Benhev

  Heng i en ribbevegg, et tre eller lignende og løft knærne i retning av brystet og senk tilbake. Knærne løftes opp til lårene er over vannrett nivå. Hold igjen mens bena senkes tilbake og gjenta.

 • Rygg: Roing

  Fest strikken rundt en stolpe eller lignende i hoftehøyde. Stå med spredte ben, et håndtak i hver hånd og med ansiktet mot stolpen. Hold armene strak ut fra kroppen og trekk håndtakene mot magen med albuene langs sidene. Senk langsomt tilbake.

 • Rumpe/lår: Gående utfall

  Stå med samlede ben og hold vektene/hantlene ned langs siden. Løft det ene benet og gå ned i "telemarksnedslag". Når benet treffer gulvet bremser du bevegelsen til kroppen er i dyp posisjon. Spark ifra og gjør tilsvarende med motsatt ben mens man "går" fremover. Finn en lang strekke eller en bakke å utføre denne øvelsen i.

  Nielsen advarer samtidig mot overdreven trening og råder folk til å la kroppen hvile minst en til to dager i uken slik at den klarer å hente seg inn igjen.

  - Det er mulig å gå ned 0,5-1 kilo i fett i uken uten å miste muskler. Trolig vil vektnedgangen ikke være så stor på to uker, da man ofte går opp litt i vekt når man begynner med styrketrening også. Men om man klarer å trene fire-fem ganger i uken i fire til åtte uker, vil man kunne se god forbedring.Lping320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning