Spis riktig før trening!

Line Marion tipser deg; dette skal du spise for best mulig utbytte av treningen!

Publisert Oppdatert
  • Les mer på Line Marions treningsblogg!
  • Det er vel og bra å trene mange ganger i uken, og kjempeflott dersom du klarer å holde på de faste treningsrutinene. Samtidig får du enda mer ut av treningen dersom du spiser riktig både før og etter økten.

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trening fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!



Dette kan Kvinneguidens treningsekspert Line Marion Nielsen Kjøniksen det meste om;

- Dersom du ikke skal trene før frokost og uansett før styrketrening, bør du ideelt sett spise to-tre timer før treningsøkten. Det tar tid for kroppen å ta opp energi, samt at du kan slite med ubehag under treningsøkten om du spiser for tett på, forklarer Line Marion.

Hun sier at det er viktig å få i seg et balansert måltid og godt med karbohydrater så man har energi til å ta i på trening.

- Det kan være alt fra fullkornsbrød med kjøttpålegg og ost med masse salat og yoghurt ved siden av, til varm mat, for eksempel kyllingfilet med fullkornspasta og saus av hakkede tomater. God mat som gir langvarig energi, tipser treningseksperten.

Etter trening

Samtidig bør man spise innen èn time etter trening, men hva skal man egentlig putte i munnen?

- Etter trening er det viktig å få i seg mat innen den første halvtimen. Da er opptaket i kroppen opptil 200 prosent bedre! Det finnes veldig mye bra å få kjøpt ferdig, for eksempel Gainomax eller andre ferdigblandede protein/karbohydratdrikker, eller proteinpulver man blander selv. Med en frukt ved siden av er dette bra å få i seg med en gang, sier Line Marion.

Men har du mulighet til å spise et par brødskiver med for eksempel makrell i tomat og eventuelt et glass melk ved siden av, er dette flott.

- Mange har dessverre det travelt og da er det bedre å få i seg en shake enn ingenting! Spis deretter et godt måltid mat, eksempelvis middag cirka en til to timer etter trening. Da vil du nok merke stor forskjell både på energi og fremgang under treningen, sier treningseksperten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning