Slik oppfattes du

Lurer du på hvordan andre mennesker ser på deg?

Publisert Oppdatert
Det er av og til skummelt å tenke over hvordan andre oppfatter deg som person og ser på deg. Alle har sin mening, og ofte er disse meningene basert på førsteinntrykk og dermed ikke i overenstemmelse med den personen du egentlig er.

Bevisst på din holdning

Coach Laila Solberg sier at det viktigste å tenke over i forhold til hvordan andre oppfatter deg som person, er faktisk hvordan du ønsker at andre skal oppfatte deg.

- Lytt til alle tilbakemeldinger du får, men husk at de svært sjelden er objektive. Ikke gjør deg selv usikker med å la andre definere hva som er riktig. Vær autentisk - strekk deg etter den høyeste visjonen om hvem du virkelig ønsker være, sier Solberg til Kvinneguiden.

Kroppsholdning og kroppsspråket har mye å si for hvordan du blir oppfattet. Ønsker du at andre skal se på deg som en positiv energispreder, bør du møte alle mennesker med et åpent sinn;

- Ikke tenk på om det andre mennesker sier og gjør er bra eller dårlig. Vi bruker altfor mye energi på å bedømme andre. Vi gjør det som regel for å heve oss selv i egne og andres øyne, men negative tanker tapper oss bare for energi. Gi den du har foran deg all din oppmerksomhet, da gir du vedkommende god energi. Smil, si noe positivt. Det er ikke ordene du sier som er avgjørende for hvordan du blir oppfattet, men holdningen din, råder Solberg.

Lav selvtillit avsløres

Coachen forteller at for å signalisere selvtillit må du først og fremst tro på det selv. Kroppen din vet når du lyver og kan avsløre det du ikke vil vise. Har du selvtillit, møter du andre med åpent sinn.

- Oppfør deg som om du ikke har noen ting å skjule, ingenting å forsvare. Hold kroppen avslappet og blikket åpent. Måten du kler deg på kan også signalisere selvtillit. Legger du størst vekt på å skjule det du ikke liker med deg selv, eller har du mest fokus på å framheve det som er bra? Et menneske med selvtillit sier sin mening og setter grenser uavhengig av hva andre måtte mene, forteller Solberg.

Snakk positivt om deg selv

Har du noen gang lurt på hva du gjør galt når andre personer oppfatter deg som negativ, kjedelig eller arrogant? Hvis du føler at andre ikke ser deg som du egentlig er, er det på tide å tenke over hvilke signaler du sender ut;

- Holder du deg selv tilbake? Kontrollerer du deg selv altfor mye fordi du ikke tar sjansen på å bli kritisert og fordømt? Måten du tenker og snakker om deg selv på er med på å bestemme hvordan andre oppfatter deg. Hvis du mange ganger per dag sier til dine omgivelser at du er så kjedelig, er det faktisk det de vil tenke om deg, forteller coachen.

Hun spør; hvordan ønsker du å bli oppfattet? Ikke mange er tankelesere, så du må sette ord på det du føler og tenker.

- Men vent til du har noe positivt å si! Tenk positivt om deg selv, og vis at du har selvrespekt ved å omtale deg selv på en positiv måte, tipser hun. smil1-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning