Slankemetoden du kan leve med

Vinteren trenger ikke bety flere kilo. Her får du tipsene som holder kroppen slank og sunn!

Publisert Oppdatert
Har du startet det nye året med ekstra trang bukse? Vel, det er bare DU som kan gjøre noe med det!

Lag en liste

Du bestemmer selv hva du putter i munnen din, hvor ofte du spiser og drikker og hvor ofte du vil bevege på deg. De mørke vintermånedene i Norge varer lenge nok til at man enkelt kan legge på seg tre-fire kilo på kort tid, men det betyr ikke at det er umulig å holde vekten.

Sjokolade, kaker, øl, vin og kremet saus er godt der og da, og det er klart at man skal unne seg litt ekstra av og til. Men, om man unner seg dette lille ekstra hver eneste dag, er man raskt inne i en vond sirkel.

Les også: -Sunn mat må bli billigere

Les også: Supertrening gir superkropp

Les også: Hold på treningsmotivasjonenDet som kan hjelpe deg gjennom de kalde månedene, er å lage en kostliste for seg selv som man for eksempel henger på kjøleskapet og som man etter beste evne forsøker å følge.

Prøv dette

Her får du tipsene fra nettsiden Kvinnetrening.no:
  • Start dagen med normal frokost.
  • Hold på måltidsrutinene dine; spis hyppig, cirka hver tredje time. Unngå småspising mellom disse måltidene!
  • Nyt maten du liker, men velg bevisst hvilke ingredienser som får plass på din tallerken. Både kjøtt og fisk er bra mat, så lenge du skjærer bort synlig fett, modererer bruk av farseprodukter og saus, og spiser godt med grønnsaker.
  • Velg frukt, nøtter og tørket frukt framfor godteri og potetgull.
  • Unngå unødvendig kaloriinntak gjennom å drikke juice (ett glass per dag er ok!), brus, saft eller mye alkohol. Velg light-produkter, vann og kaffe/te.
  • Føler du at vinteren preges av for stort matinntak, så legg inn ekstra aktivitet gjennom dagen. Vekten kan fint balanseres, så lenge inntaket og "uttaket" står i stil!
  • Legg inn en god gåtur før middag for å øke forbrenningen noe, for å nyttiggjøre maten bedre, og ikke minst for å gjøre plass til maten. Det kan bli mye sofa-sitting om vinteren, det er ikke godt verken for vekten, tarmfunksjonen eller selvfølelsen.


Les mer på bloggen til Kvinnetrening.no!

KIneBorgeSkar220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning