Slank til sommeren

Har du planer om å gå ned i vekt til sommeren? Line Marion Nielsen Kjøniksen gir deg råd.

Publisert Oppdatert
  • Les mer på Line Marions treningsblogg!
  • Mange ønsker å komme form til bikinisesongen, og har du planer om å gå ned noen kilo, er det lurt å starte nå.

    Øk forbrenningen

    Kvinneguidens treningsekspert Line Marion Nielsen Kjøniksen sier at man i teorien kan klare å gå ned 0,5-1 kilo fett i uken.

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med fordypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

- I utgangspunktet er det nok tid om man starter allerede nå, men det kommer selvsagt an på hvor mye du ønsker å gå ned. Det beste er å trene en kombinasjon av kondisjonstrening og styrketrening. Da får man både formet kroppen, bedret holdning og man går ned i fettprosent, forteller Line Marion.

Men hun understreker at dersom man ikke har trent noe særlig styrketrening før, skal man være klar over at man faktisk kan gå litt opp i vekt i starten. Dette fordi muskler veier mer enn fett, men de er samtidig med på å forme kroppen og såkalt "stramme opp".

- I tillegg øker musklene din hvilemetabolismen, det vil si hvor mye kroppen din forbrenner i passiv tilstand. Dette i kombinasjon med økt energiforbruk generelt, vil gjøre at du kan klare å gå ned de ønskede kiloene før sommeren, sier treningseksperten.

Hun anbefaler deg å gå til jobben, stå opp en halvtime før og gå tur før frokost, ta beina fatt til butikken eller legge inn treningsøkter rett før eller etter jobb på et treningssenter i nærheten.

- Forsøk tre økter i uken og vær aktiv minst 30 minutter daglig de dagene du ikke trener! Husk også at et sunt og regelmessig kosthold er viktig om man skal klare å gå ned såpass mye på kort tid. Det betyr imidlertid ikke at man skal sulte seg, understreker Line Marion.

Spis riktig

Når det gjelder kosthold mener Line Marion at mange kan tjene på å bare kutte ut sukker og tomme karbohydrater generelt.

- Med "tomme" karbohydrater mener jeg karbohydrater som tas raskt opp i blodbanen, gir en topp i blodsukkeret, og metter kortvarig, sier hun.

Eksempler er hvitt brød og pasta som fint kan byttes ut med fullkornvarianter som metter mer og gir et mer balansert kosthold.

- Spis ofte og lite, gjerne hver tredje time, og pass på at du stopper når du er mett. Ta deg god tid ved måltidene, så rekker du å kjenne på metthetsfølelsen før du har spist for mye. Mange spiser dessverre for lite også, og da settes forbrenningen på sparebluss, sier Line Marion.

Treningseksperten anbefaler deg å ta kontakt med en ekspert dersom du skulle være interessert i å få satt opp en diett skreddersydd etter din kropp og dine mål.

- Jeg jobber med Pulsdietten som er et velprøvd og anerkjent kostholdskonsept. Det går ut på at du skal spise regelmessig, balansert og få i deg riktig mengde mat, samtidig som det skal være mat du liker. Det hjelper lite med en "lynkur" og masse shaker som mange dietter legger opp til. Da vil du gå opp igjen med en gang du spiser vanlig mat og energinivået under dietten vil være på bånn. Det er dette jeg liker med Pulsdietten, det er ingen "slankekur" det er en oppskrift til et sunt og regelmessig kosthold basert på vanlig mat som man også kan leve med etter nådd vektreduksjon, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning