Skriv deg ned i vekt

Med matdagbok får du full kontroll på kaloriene du putter i munnen.

Publisert Oppdatert
Det evige maset om å gå ned i vekt kan ta slutt dersom du bestemmer deg for å føre matdagbok!

Bevisst på maten

Bridget Jones mener det godt når hun fører oversikt over hva hun spiser og drikker hver dag. Men det gjelder å holde seg til planen for at det skal funke, og det skal resultere i at du blir mer bevisst på det du putter i munnen.

Tenk bare over hvor mye du spiser mens du apatisk kikker inn i TV-ruta? Mye av måltidene hver dag går på autopilot, og da er det ikke så lett å vite hvor mye du har spist hver dag.

Akkurat som å føre treningsdagbok, kan en matdagbok motivere deg til å spise sunt og leve et lettere liv. Med en gang hjernen er bevisst på hvordan du behandler kroppen din, vil din innstilling etterhvert også bli sunnere.

Ernæringsspesialist og forfatter av boken The Hot Body Plan, Azmina Govindji, sier til Timesonline at denne bevisstgjøringen garantert vil hjelpe deg å gå lettere ned i vekt.

- Gjennom en matdagbok blir vi klar over spisemønsteret vårt og hvordan dette kan være med på å ødelegge kroppen vår. I dagboken er vi ærlige med oss selv og forstår når på dagen man vil ha sjokolade og når man er mest sulten. Det er på disse tidspunktene man bør ha sunn mat liggende klar slik at suget etter noe søtt og usunt raskt kan bli slukket, sier Govindji.

Bli kjent med kroppen

Å føre matdagbok er ikke vanskeligere enn å skrive ned huskeliste over hva du skal gjøre hver dag. Dersom du synes det er lettere å heller følge en plan slavisk enn å notere ned hva du spiser etterhvert, kan du lage deg en spiseplan med retter og handleliste.

Det krever imidlertid at du klarer å holde deg til denne planen og vet når du blir sulten på ettermiddagen og kjenner søtsug. Denne planen er derfor enklest å lage etter at du har ført matdagbok en stund og blitt kjent med kroppens behov. sel2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning