Shopping med god samvittighet

Det er tid for Rosa Sløyfe-aksjon igjen, og også i år kan du shoppe for en god sak.

Publisert Oppdatert
Om det er noe spesielt som står høyt på ønskelisten din akkurat nå, kan du kanskje kjøpe det og få enda bedre samvittighet når du vet at pengene går til en god sak?

Kampen mot brystkreft

1 av 12 kvinner i Norge vil utvikle brytstkreft i løpet av livet. Det vil si at nærmere 2 800 kvinner får diagnosen hvert år. Takket være forskning overlever stadig flere, men videre forskning er nødvendig for å redde enda flere.

Oktober er Kreftforeningens måned for Rosa Sløyfe-aksjonen, kampen mot brystkreft. I den forbindelse knytter de hver år opp sponsorer for saken og på markedet er det mange produkter du kan kjøpe hvor store deler av inntektene og pengene som samles inn går til forskningsprosjekter på brystkreft og andre brystkreftrelaterte prosjekter. 10 prosent av midlene som samles inn blir i år øremerket et prosjekt for tidlig oppdagelse av brystkreft i Peru.

I Norge har vi markert Rosa sløyfe siden 1999. Foreningen for brystkreftopererte og Kreftforeningen står sammen om markeringen.

Kjøp og støtt

Gjennom hele oktober måned settes brystkreftsaken i fokus gjennom ulike arrangementer landet rundt.

Dette er det du kan kjøpe for å støtte saken.

Lindex


Lindex er Rosa sløyfe-aksjonens største sponsor og har støttet aksjonen i mange år. Lindex selger både rosa sløyfer og reflekser. I tillegg har den amerikanske designeren Narisco Rodriguez designet en egen Pink Collection for Lindex der 10% av salgssummen går til aksjonen. Kolleksjonen selges i alle Lindex' forretninger i Norge fra 1. oktober og finnes i et begrenset opplag.

Coop


Coop er Kreftforeningens hovedsamarbeidspartner og en hovedsponsor til Rosa sløyfe-aksjonen. Coop støtter aksjonen ved å gi kr 3,- per solgte Procter & Gamble produkt i Coops forretninger i oktober.

Vitus Apotek


Hos Vitusapotek kan du støtte aksjonen ved å kjøpe rosa sløyfe eller refleks. I tillegg donerer Vitusapotek kr 20,- per solgte flaske ACO dusjsåpe i oktober.

Clas Ohlson


Hos Clas Ohlson kan du støtte aksjonen ved å kjøpe rosa sløyfer. I tillegg selger også Clas Ohlson rosa skrutrekker, lommelykt og penn til inntekt for aksjonen.

Lambi


Lambi selger toalettpapir og papirlommetørklær med Rosa sløyfe-dekor til inntekt for aksjonen.

Nestlé Fitness


Nestlé Fitness støtter Rosa sløyfe-aksjonen med kr 2,- per solgte pakke med frokostblanding. På forpakningne er det informasjon om viktigheten av sunt kosthold og det å drive fysisk aktivitet for å forebygge brystkreft.

Mester Grønn


Mester Grønn selger en bordbukett, potteplanter og pyntepotter til inntekt for Rosa sløyfe-aksjonen. Kjøper du noen av disse utvalgte produktene, bidrar du til aksjonen med kr 20,-.

Pierre Robert


Pierre Robert arrangerte i forbindelse med fjorårets Rosa sløyfe-aksjon en designkonkurranse på et undertøysett der publikum kunne stemme frem en vinner. Dette undertøyssettet vil bli produsert og solgt til inntekt for årets Rosa sløyfe-aksjon.

GHD


GHD selger et rosa stylingjern til inntekt for Rosa sløyfe-aksjonen. For hvert solgte stylingjern går 10 euro til aksjonen. Stylingjernet kommer i en limited edition og selges i perioden august - oktober.

Bjørklund


Bjørklund støtter Rosa sløyfe-aksjonen ved å selge rosa sløyfer og en sølvring med rosa krystaller.

by me


Smykkedesigneren Marianne Tefre har designet et eget Rosa sløyfe-smykke. Kr 100,- fra salget av hvert smykke går til aksjonen. Les mer her.

Nora Farah


Nora Farah har spesialdesignet en topp til inntekt for Rosa sløyfe-aksjonen. Toppen koster kr 480,- og selges i Kreftforeningens nettbutikk Livskraft.

Asan


Asan støtter aksjonen med kr 1,- per solgte flaske med mild intimvask i perioden 15. september - 30 november.

Bohus


Bohus selger Rosa sløyfe-reflekser og sofa- og lampebord, dunhodeputer, Tahiti håndkle og Marianne Aulie Narrespill til inntekt for aksjonen.

CacasCacas selger Rosa sløyfe-muffinsformer til inntekt for aksjonen. Muffinsformene selges i perioden 15. september - 15. november.

Sexyhair


Sexyhair har laget en egen pink edition av sin bestselger Spray & Play der 10 prosent av salgssummen går til Rosa sløyfe-aksjonen. Hårsprayen selges hos Sexyhair sine forhandlere som er frisørsalonger over hele landet. For oversikt over frisørsalongene, klikk på linken og vel menypunktet "Finn oss".

Les mer om Rosa sløyfe-aksjonen på www.rosasløyfe.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning