Kom over hverdagssjokket

Fortsatt i feriemodus? Slik blir overgangen tilbake til hverdagen enklere!

Publisert Oppdatert
Å gå fra etterlengtet ferie og mors sprøstekte ribbe til åtte-til-fire og ferdigpizza er unektelig et antiklimaks. Etter måneder med forventninger, julegaveshopping, baking, vasking, julebord og pynting er det hele over. Juletreet er strippet for julepynt, og foran deg står endeløse uker med trøstesløs grå hverdag. Men må det nødvendigvis være slik?

Her kommer noen enkle tips for å gjøre hverdagen litt lysere:
 • Huset eller leiligheten blir unektelig tom etter at all julepynten igjen er kassert nede i kjelleren, og alle slektningene er dratt hver til sitt.

  Benytt anledningen til å freshe opp krypinnet, med maling og gardiner i vårens farger. Bestill brosjyrer hos din lokale fargehandel eller møbelbutikk. Brukthandel, loppemarked eller garasjen hos naboen er billige alternativ.
 • Finn deg noe nytt å glede deg til; som en jentetur til Paris, den kommende festivalsommeren, en sydentur vekk fra vinterkulda, eller sommerens store reisemål.
 • Det er mørkt og kaldt ute. Kompenser med masse stearinlys og ullpledd. Se feelgood-filmer som "Love Actually", " Mamma Mia", "The Holiday", eller fordyp deg i alle bøkene du ikke rakk å lese i jula.
 • Slutt å klage! De fleste synes det er kjipt å stå opp tidlig og gå til jobb igjen. Det hjelper verken deg eller andre å poengtere det til stadighet. Humor hjelper på det meste, så smil og vær glad, selv om det betyr at du må fake litt. Det smitter over på andre, og forhåpentligvis deg selv etter hvert.

  Det er tross alt bedre å innrømme at du synes det er tøft, enn å være krampeblid.
 • Gjør noe nytt du lenge har ønsket å lære deg, for eksempel klatring, foto, maling, språk, scrapbooking, strikking eller et instrument.
 • Kjøp deg en perm eller en mappe for å ha løse papirer i, og kategoriser nøye. Så slipper du å bruke enda ett år på å lete etter skattekort, regninger, kvitteringer og alskens dokumenter.
 • Bruk starten av det nye året til en evaluering av egen jobbsituasjon. Skriv det gjerne ned og les høyt for deg selv. Er du der du ønsker å være? Er det noe som kan gjøre arbeidsdagen din bedre? Ta tak i problemene, ikke bare la det skure enda ett år. Det er sjeldent ting ordner seg av seg selv!
 • Er det virkelig slik at du gruer deg til hver dag, at jobben ikke er annet enn en evig kilde til bekymring kan det rett og slett være lurt å finne en annen jobb. Å mistrives på jobb går utover både deg selv og omgivelsene, og kan i verste fall resultere i depresjoner.
 • Ja, det er en loslitt frase, men nytt år gir faktisk nye muligheter! Benytt deg av dem!
stress_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning