Kalorimyter

Vil du ned i vekt? Vi avslører kalorimytene!

Publisert Oppdatert
Hvor mange ganger har du ikke forsøkt å kutte ned på kaloriene? Mens stort sett alle er klare over det faktum at et inntak av færre kalorier kombinert med mer bevegelse fører til vekttap, er dette samtidig litt mer komplisert enn man skulle tro.

For det eksisterer en del myter om kaloritelling!

Her får du noen av dem:

Myte 1: Kutte ut karbohydrater er en effektiv slankekur

I følge en studie fra The New England Journal of Medicine, er det mer effektivt å kutte ned på kalorier enn å spise en diett med lavt inntak av proteiner, karbohydrater eller fett. Det handler ikke om tidspunkt på dagen eller kombinasjonen av næringsstoffer i maten du spiser, det handler om hvor mange kalorier du totalt konsumerer, det er dette som vil hjelpe deg å holde vekten på lang sikt.

Myte 2: Bruk av lettprodukter for å kutte ned på kalorier

For noen matvarer er det absolutt mange kalorier å spare ved å velge lettprodukter, som for eksempel lettrømme kontra seterrømme. Det er imidlertid viktig å huske på at "lett" ikke nødvendigvis betyr kalorifattig. Både lettrømme og lettmajones er kaloririke matvarer du ikke kan spise ubegrenset av. Noen "lett"-produkter inneholder kanskje ikke sukker, men det betyr ikke at de er kalorifattige. Sukkerfritt godteri kan i mange tilfeller inneholde nesten like mange kalorier per hundre gram som sukkerholdige varianter.

Myte 3: Salater inneholder ikke kalorier

Bare fordi du spiser en bolle full av grønnsaker, betyr ikke dette at det er lite kalorier i måltidet. Spiser du en avocado, får du enkelt i deg over 200 kalorier. Avocado inneholder sunt fett, men du bør redusere inntak av frukten dersom du vil ned i vekt. I tillegg er det ingen hemmelighet at salatdressingen kan inneholde et lass med kalorier, så vær forsiktig. Bruk heller oljedressing, eddik eller salt og pepper over salaten.

Myte 4: Morgenkaffen inneholder lite kalorier

Kaffe er helt OK, men om du tror at den inneholder lite kalorier, tar du muligens feil. Bruker du melk, fløte eller sukker i den går kaffen fra å være en helt grei oppkvikker til å være en kaloribombe. En latte fra en kaffebar kan inneholde like mange kalorier som et lunsjmåltid. Bruk lettmelk i den, og la den fungere som et mellommåltid.

Myte 5: Yoghurtis er et bra alternativ til fløteis

Mange tror at yoghurtis er bedre å spise enn vanlig is på grunn av færre kalorier. I virkeligheten er forskjellen mindre enn mange tror. En stor porsjon yoghurtis inneholder ca 30 kalorier mindre enn en tilsvarende porsjon fløteis.

Myte 6: Det spiller ingen rolle hvor mange nøtter jeg spiser

Selv om nøtter er små i størrelsen kan de inneholde mange kalorier! Nøtter er som avokado bra som mellommåltid og i salater, men de inneholder mange kalorier. 14 cashewnøtter gir deg 163 kalorier! Så neste gang du spiser nøtter, spis med måte, og velg gjerne de usaltede variantene.

Kilde: Your total health.com Kalorier320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning