I form til sommeren: UKE 6

Bli slank med dessert og riktig trening! Sjette ukeplan finner du her.

Publisert Oppdatert
Drømmer du om en sunn, frisk, rask og glad hverdag? Bli med oss i Kvinneguiden da vel! Vi hjelper deg med å gjøre drømmen til virkelighet.

Mer enn en slankekur!

I 10 uker presenterer vi oppskriften på en livsstilsendring i form av et solid trenings-og kostholdsprogram laget av våre to eksperter på områdene, Camilla Andersen og Line Marion Nielsen Kjøniksen.

Filosofien vår er at dette skal være mye mer enn bare en slankekur over en periode, men heller en endring som skal vare livet ut.

Hver mandag får du en ukeplan som du forholder deg til mens vi guider deg på veien til et lettere og sunnere liv.

- Kvinneguiden-brukerne vil gjennom dette lære å tenke selv for å skape et klokere kosthold og leve sunnere, sier Camilla Andersen.

I tillegg til de 10 ukeplanene har vi inngått et samarbeid med ekspertene, for de som ønsker ytterligere hjelp på veien.

Tilbud til leserne:

Ernæringsfysiolog


Kvinneguiden har inngått en spesialavtale med Somebody.no, en fyldig kostholdskalkulator på nett der du kan planlegge alle dagens måltider, og få oversikt over kalori- og næringsinnhold.

Kvinneguidens lesere får 500 kroner i rabatt, og for 125,- i måneden får du tilgang til kaloriinnholdet i alle matvarer og kan sammeligne selv og skape ditt eget kloke kosthold. Medlemskapet varer i 6 måneder, deretter til oppsigelse. Beløpet trekkes automatisk fra din konto hver måned.

Bruk Kvinneguidens rabattkode: S15488 for å aktivere tilbudet. Registreringsskjema finner du her


Personlig trener


Kvinneguiden samarbeider også med Gympartner.no , en nettbasert personlig trener. Line Marion Nielsen Kjøniksen har filmet alle treningsøvelsene og laget en egen videoside for Kvinneguidens brukere hvor dere får sett alle øvelsene.

Ved å legge inn kode "kv2009" i registreringsskjemaet, får kvinneguidens lesere 10% rabatt på medlemskap slik at du kan dra nytte av alle medlemsfordelene.

BLA DEG VIDERE FOR KOST-OG TRENINGSTIPS FOR UKE 6!Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke 4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

   

Livsstilsendringen Uke 6!


KOSTHOLD:


FOKUS: Spis dessert!

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har inngått et samarbeid med ernæringsfysiologen Camilla Andersen.

Camilla er cand.scient i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo, og driver i dag nettstedet Somebody.no, der hun tilbyr hjelp til varig livsstilsendring og vektnedgang. • Regn ut kaloriinnholdet her!
 • Etter middag kommer søtsuget. Da er det mye lurere å ha en sunn og god dessert på lur i stedet for å snike etter sjokolade i skuffen. Hvis du lager dessert med frukt og bær kan du spise dessert hver dag.

  Næringsrikt

  Frukt og bær er søtt og godt og inneholder masse vitaminer og mineraler, samt antioksidanter og fiber. Det er rett og slett en helsebombe-dessert. Og du kan med god samvittighet ha på litt vaniljesaus, vaniljekesam, is eller revet sjokolade.

  Mange varianter

  Med frukt og bær kan du lage ulike typer desserter, fra supper og salater til paier, stekt eller grillet i folie. Men husk at frukt og bær bør utgjøre hovedingrediensen. Hvis ikke kan det lett bli en kamuflert kaloribombe!

  Ikke lur deg selv

  Hvis du vet at du er av typen som får søtsug utover kvelden, vil jeg anbefale deg å unne deg en dessert. Det vil du spare kalorier på. Med frukt og bær til dessert får du også et bidrag til "5 om dagen".

  Dessertbomber

  Mens du med frukt og bær får en dessert for under 100 kalorier, kan du med andre desserter fort komme opp i noen flere:
 • 1 stykke Tiramisu fra Marexim 282 kalorier
 • 1 stykke Brownies fra Dafgård 268 kalorier
 • 1 porsjon creme' brulee' fra Freia 334 kalorier
 • 1 beger "Kos karamellpudding med karamellsaus" fra Fjordland 202 kalorier


 • Hvor mange kalorier

  En kvinne med stillesittende jobb og som ikke trener regelmessig trenger 1800-2000 kcal per dag. Middag og dessert kan utgjøre 30 % av dagsbehovet, det vil si 540-600 kcal. Men hold gjerne desserten under 150 kalorier.

BLA DEG VIDERE FOR TRENINGSPLANEN DENNE UKEN!

TRENING UKE 6:FOKUS: Lår, armer, bryst, mage

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med fordypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Skal man 'slanke' seg er det viktig å tenke langsiktig for at vektreduksjonen skal vedvare. I mange tilfeller må det en endring av livsstil til.

Styrke og kondisjon

Helsedirektoratet anbefaler minimum 30 minutters fysisk aktivitet daglig. Selv om man går på trening 3 ganger i uka, må man også være noe aktiv de andre ukedagene!

For best effekt ved ønsket vektreduksjon, bør man kombinere styrke- og kondisjonstrening. Ved oppstart av treningen er det viktig å begynne forsiktig: lett belastning/intensitet og relativt mange repetisjoner.

Ukeplan med forslag til treningsøkter og aktiviteter er laget for at du enkelt skal kunne oppnå den vektreduksjon du ønsker.

Dag 1:

Styrketrening

Styrketreningen repeterer du slik: 2 sett x 15 repetisjoner
- Oppvarming: Ellipsemaskin, lett intensitet i 10 minutter.
- Nedvarming: Sykkel, moderat intensitet i 30 minutter.


STYRKEØVELSENE:

Gående utfall med hantler

Strake markløft. NB! Strak rygg

Smal nedtrekk

Skrå benkpress

Dips på benk (forsøk noen med strake ben, fortsett deretter med 90 grader i bena for lettere belastning

Bicepscurl med skulderpress

Planken på knær eller tær (begynn på tær, fortsett på knær så lenge du klarer)

Situps med ball mellom bena, eventuelt bena rett oppDag 2:

Gruppetrening: HøyPuls eller lignende (aerobic) ca. 30 min

Dag 3:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Dag 4:

Styrketrening: 2-3 set x 12-15 repetisjoner

Repetere styrketreningsmønsteret fra dag 1.

Dag 5:

Svømming el. Sykle: moderat intensitet 30 min

Dag 6:

Romaskin el. Ellipsemaskin: moderat intensitet 30 min

Dag 7:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning