I form på 10 uker!

I løpet av drøye to måneder kan du forbedre din utholdenhet.

Publisert Oppdatert
 • Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no

 • Ønsker du å komme i bedre form og sikre god utholdenhet før sommerferien? Da må du starte nå.

  Løp deg i form

  Vil du bli sprek, stram og slank i bikinien, er det viktig å trene med et mål for øyet. Da hjelper det å holde seg til et godt treningsprogram!

  Treningsmagasinets treningsprogram går over 10 uker og er designet for å gi stor prestasjonsforbedring. Treningsøktene er alle svært prestasjonsfremmende og har varighet på under 60 minutter. Treningen skal i etterkant oppleves å gi en positiv følelse samt friste til gjentakelse - med andre ord morsomt og effektivt.

  Men før du kan designe et prestasjonsfremmede treningsprogram må vi analysere hva som bestemmer prestasjonen ved 10 km løping eller alternativt løpsprestasjoner fra 40 til 60 min. Konkurranseresultatet er det beste mål på prestasjonsevnen. I alle prestasjoner der en skal flytte seg raskest mulig fra A til B vil personen med den høyeste gjennomsnittsfarten vinne konkurransen.

  Ved 10 km eller 60 min løping, bestemmes prestasjonen av løperens aerobe kapasitet i den spesifikke bevegelsen, i dette tilfellet løping. Derfor er det viktig under gjennomføring at man løper på hastigheter der det aerobe systemet stimuleres, samtidig som man trener arbeidsøkonomien (hvor "billig" man flytter seg meter for meter - hovedsakelig bestemt ut fra hvor effektiv løpsteknikk vi har). Gode løpere tenker på hvordan forbedre teknikk, dårligere løpere tenker på hva de skal ha til middag.

  Utholdenhetsprogram

  Vil du bedre kondisen, stramme opp og komme i form til sommeren, bør programmet inneha mye løping med intensitet litt under det vi vil gjøre i konkurransesituasjonen. Men noe trening bør være med konkurransehastighet og av og til skal vi løpe med hastighet over konkurransehastighet.

  På den måten får du bedret løpsteknikken på de spesifikke hastighetene konkurransen for eksempel krever. Dessuten vil vi ha store mengder løpetid med optimal stimulering av kroppens evne til å transportere oksygen til arbeidende muskulatur.

  Sigmund B Aasen har designet er utholdenhetsprogram som gir resultater på ti kilometer løping eller på løpeprestasjoner i løpet av 60 minutter.

  Sjekk ut treningsprogrammet her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning