Hold deg slank i helgen!

Ikke la helgen ødelegge dietten din. Her får du tipsene!

Publisert Oppdatert
Å gå ned i vekt kan være vanskelig fordi det er så enkelt å falle tilbake til de usunne uvanene! Og når helgen kommer skal det være lov å kose seg - med måte..

Slik unngår du å overspise.

1. Under festmiddagen

Å faste hele dagen for å få i deg minst mulig kalorier så du kan spise en stor middag senere, er en dårlig idè. Om du spiser lite hele dagen er sjansen stor for at du er skrubbsulten om kvelden og mister helt kontrollen så snart maten kommer på bordet.

Om du vet at det kommer et måltid senere som du vil unne deg, skal du spise jevnt og trutt og sunt tidligere på dagen.

2. Sjekk salaten

Det er alltid bra å øke inntaket av grønnsaker, men det er ikke alle salater som er like sunne. Særlig ferdigsalat kan være kaloribomber! Vær oppmerksom på hva salaten fra butikken faktisk inneholder og styr unna fete dressinger.

3. Tren fornuftig

De fleste vet at dietter handler om å forbrenne flere kalorier enn man putter i munnen. Men du må trene fornuftig og ikke bli fullstendig utmattet. Om du begynner for hardt med treningen, er sjansen stor for slitasjeskader og utmattelse. Dermed må du ta deg treningspauser og plutselig er du ute av gode rutiner. Tren heller regelmessig og legg inn faste hviledager i løpet av uken. Husk også å planlegge gode matrutiner sammen med treningen. Dersom du vet det blir mye mat og drikke i helgen kan du legge inn en fast treningsøkt lørdag morgen.

4. Ingen dager er like

Det er viktig å lytte til kroppen din. Å tro at de samme måltidsfordelingene fungerer hver dag blir å lure seg selv. Enkelte dager er man mer sliten, mer sulten eller mer lysten på noe godt, og det er helt normalt.

Om man ignorerer kroppens behov fordi man vil holde på en streng diett, er det lettere å gi opp etter en liten stund. Lær deg forskjellen mellom søtsug og sultfølelse og ikke prøv å stå imot følelsen. Gjør klar smarte mellommåltider med oppkutta frukt og grønt og for eksempel yoghurt så unngår du lettere å spise godteri når du er småsulten.

5. Spis nok

Det er viktig å ikke være redd for mat og ikke sette urimelige krav til deg selv. Å telle kalorier ned til minste desimal og veie hver smule mat, er ikke noe man orker i lengden.

Om du vil ha et holdbart resultat må du sørge for å normalisere porsjonene med mye grønnsaker i stedet og finne en balanse som fungerer for deg.

Kilder: Expressen.no, health.com kiwi320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning