Her er de skjulte kaloriene

Går du ikke ned i vekt? Det kan skyldes alt du drikker i løpet av dagen.

Publisert Oppdatert
Har du tenkt på hvor mange kalorier det er i drikken du får i deg hver dag? Drikke gir liten metthetsfølelse, og gir ofte tomme kalorier uten næring.

Opp i vekt med drikke

Robert Barnett er redaktør for nettstedet YourTotalHealth og forfatter av boken "Volumetrics Weight Control Plan", og han har flere tips til hvordan du kan kutte ned sukkerinntaket per dag. Fordi kroppen ikke fordøyer væskekalorier på samme måte som spiselige kalorier, kan vi spise like store mengder mat når vi konsumerer sukkerholdige drikker. Dette resulterer da i flere konsumerte kalorier per dag.

Les også: Sunnere drinker

Les også: Enkle kostholdstriksSpis juicen

Om du er tørst og har lyst på noe søtt og godt, er det bedre at du tar deg en appelsin eller en annen saftig frukt istedet for å drikke juice. Så enkelt er det! Siden frukten er vannbasert, vil den i tillegg til å slukke tørsten også holde deg mettere enn et glass juice vil gjøre. Frukt inneholder naturlige sukkerarter, og gir deg i tillegg vitaminer, fiber og er en god næringskilde. Selv om juice inneholder sunne mæringstoffer og vitaminer inneholder den like mange kalorier som cola.

Brus

Er du coca-coliker? Ett godt tips her er å tenke på brus som en dessert, eller noe ekstra som godteri på en lørdag. Brus er stort sett kun flytende sukker. Et enkelt alternativ er å bytte til lettbrus uten sukker, men husk at lettbrus ikke inneholder noen ekstra næringsstoffer, og langtidseffektene av kunstig søtning er oppe til debatt blant ekspertene.

Kalde favoritter

Det er deilig med et iskaldt glass iste eller saft når været er varmt. Noen oppskrifter med hjemmelaget drikke krever mengder av sukker. Du kan redusere mengden sukker ved å lage iste selv, som du bruker friskpresset sitron i. Iskaldt vann med limeskiver og agurkstrimler er nydelig som tørstedrikk når det er varmt ute.

Sportsdrikke

Sportsdrikke er forfriskende etter en lang trening, men de inneholder en stor andel sukker. Om du trener i en time eller kortere, trenger du ikke noe mer enn kaldt vann. Må du ha litt smak, kan du prøve å drikke vann med smak som har kommet på markedet de siste årene. Har du trent lengre og mer intensivt, er det OK å drikke sportsdrikke med sukker fordi de erstatter sukkeret og saltet du har mistet når du har svettet.

Rask koffein

Av og til trenger vi bare ekstra energi. Noen av oss drikker energidrikker for å få dette. Men en Red Bull inneholder for eksempel 113 kalorier og 27,5 gram sukker! Selv om energidrikker funker som en umiddelbar oppkvikker, vil blodsukkeret gå ned ganske kjapt igjen etterpå. Hvorfor ikke prøve en naturlig booster som kaffe? Bare pass på så du ikke bruker for mye sukker eller fet melk i drikken.

Ute på fest

Alkohol inneholder mange kalorier, og blander du i tillegg med sukkerholdig blandevann kan en kveld på byen bli en skikkelig kaloriorgie. Forsøk å holde deg til tørre viner, det er kalorier i dette også, men vesentlig mindre enn i en drink.

Les også: Regn ut sukkerinnholdet

Les også: 5 om dagen?

Les også: Bytt ut det usunneVidunderlig vann

Grønnsaksjuice og supper er "mat" som du kan drikke for å fylle opp og slukke tørsten. Vanlig vann er derimot den absolutt beste tørsteslukkeren uten noen gjemte kalorier.

Kilde: Ivillage.com, YourTotalHealth.com drikke2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning