Gikk ned 60 kilo

Kristian Fjellanger raste ned i vekt, nå vil han dele sine beste tips!

Publisert Oppdatert
Han har vært overvektig i mange år, men for tre år siden bestemte Kristian Fjellanger (32) seg for å ta harde grep om egen helse. I prosessen har han skriblet ned hver eneste følelse etter hvert som de 60 kiloene har forsvunnet. Boken "Tjukkas" skal lanseres til høsten, og i den setter han ord på alle frustrasjonene og alle gledene han har hatt underveis.

Trening, salat og knekkebrød

Ved hjelp av trening og kostholdsendring, gikk Kristian ned over 60 kilo på et år.

Les også: Slankende utetrening

Les også: Slik får du et slankere liv

Les også: Slik lykkes du med slankingen- Et skikkelig møkkaår, men man overlever jo. Det var liksom bare en innskytelse. Så er jeg sta, og har jeg først satt meg noe fore, så skal jeg gjennomføre. Og det skal skje fort, sier han.

- Jeg har trent hver dag, spist salat og knekkebrød til jeg så mannen med låjen, økt antalle antallet sigaretter jeg røyker, fått et kjedeligere og mindre fargerikt liv, fordi man sier nei til mange ting som kan bidra til å legge på seg igjen, innrømmer han.

Heldigvis har perioden ikke vært bare sorgen:

- Jeg liker å gå tur, kan gå i timesvis hver dag. Og det er jo en god måte å være i aktivitet, uten at man dauer av tungpust når man jogger.

- Meningsløst fokus på skjønnhet

På bloggen sin Mannsfett filosoferer han med humor, ironi og skråblikk om holdninger rundt fete mennesker.

- Det som provoserer meg mest er det meningsløse fokuset på kropp, skjønnhet og perfeksjonisme. Hvor mange tjukke kjendiser kommer du på? Det er ikke mange. Må man være tynn og dum for å bli kjendis? Hvorfor i all verden er menneskene i Paradise Hotel kjendiser? Er det fordi de er smarte og beriker oss ved sin oppførsel, eller er det fordi at de er vakre og pene?

Kristian tror samtidig at det er forskjeller på menn og kvinner som sliter med overvekt - særlig i det offentlige rom, og at kvinnene gjerne får gjennomgå i større grad enn sine mannlige kolleger:

- Menn har et langt større handlingsrom når det gjelder kropp enn kvinner har. Se på Bjarne Håkon Hansen, ingen skriver "Tjukkehansen" eller "Bollehansen", mens man kan lese mye om kroppen til Erna Solberg for eksempel. Men, jevnt over tror jeg ikke det er så ille som man skal ha det til å være litt tjukk. Man må bare lære å like seg selv uansett hvordan man ser ut, sier han.

Realistiske livstilsendringsråd

Er man overvektig og ønsker å gå ned i vekt, har man som regel behov for gode og nyttige råd. Kristian er realist;

- Det er jo bare kjedelige tips som virker. Jeg har liten tro på vindunderkurer og slankeklubber. Jeg tror at dersom man skal endre livsstil, må man tenke at det er det man gjør, ikke endre for en stund. Skal man bare "slanke seg" tror jeg heller man kan la være - og bare være tjukk. For man kommer sikkert til å gå opp igjen, sier han.

Kristians beste tips:
  • Begynn med å endre en vane. Drikker du brus med sukker, bytter du det ut med andre mindre kaloririke drikker.
  • Når det føles greit, endrer du en vane til.
  • Begynn å gå et ekstra busstopp.
  • Spis knekkebrød i stedet for brød.
  • Bruk god tid.
  • Finn den motivasjonen som trigger deg.
  • - Det viktiste er helt klart å blåse i hva andre mener. Jeg synes utrolig mange mennesker som jobber med dette feltet er vannvittig overfladiske og grunne. Så dagdrøm om at du plager disse menneskene når du trener! For eksempel kan du dytte dem. Dytte dem hardt ned en trapp, for eksempel. Selvsagt bare inne i hodet ditt. Da får du masse aggresjon som du kan ta ut i trening, tipser superslankeren.
Kristian-Fjellanger220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning