Gi blaffen - med god samvittighet

Det er en kunst å kunne sette ned foten og si at nok er nok!

Publisert Oppdatert
Supermamma, fristerinne, bestevenn, jovial kollega, vakker, vellykket, utadvent, sosial¿ Puh! Listen over hvordan vi ønsker å fremstå er lang, men det er sjeldent man strekker til på alle plan. Og jo mer samfunnet og vi selv forventer av oss, jo mer øker stressnivået.

Selv om alskens pusteteknikker og meditasjoner kan få deg til å slappe av innimellom, kan det også være lurt med en forebyggende holdningsendring.

Her er noen nyttige tips:
 • Stress sitter i hodet, og er ofte et resultat av alle forventingene du tror andre har av deg. Begynn å gi litt mer blaffen, la det skure og gå en stund.

  Tillat deg å takke nei til å sitte barnevakt i helgen, ikke ta på deg de ekstra arbeidsoppgavene eller la noen andre ta ansvaret for helgas vorspiel. Kanskje vil du etter hvert føle at det blir mindre forventningspress, enten det er reelt eller innbilt.
 • Stopp opp og tenk; hva er det egentlig som gjør meg stressa?

  Noen ganger kan du forandre en stresset situasjon, andre ganger må du akseptere at situasjonen er ute av din kontroll uten å stresse mer med det.
 • Alltid dårlig tid? Bli kvitt tidsrøverne som tanketom tv-titting og uengasjerende internettsurfing, og bli overrasket over hvor mye tid du plutselig får til rådighet.
 • Tren opp din evne til å stenge verden ute! Her snakker vi film, snop, vin, pysjamas og en lang date med sofakroken. Eller hva annet du gjør for å koble av.
 • Lag en fornuftig plan for alle dine gjøremål som viser at du vil rekke alt. Da vil forhåpentligvis stresset slippe tak etter hvert som du blir ferdig med oppgavene.
 • Ta deg en tyggis! Forskning viser at stressnivåene blir lavere når man tygger tyggegummi. Det er imidlertid ikke helt avklart hvorfor, men den enkleste forklaringen kan være økt blodsirkulasjon og dermed oksygentilførselen til hjernen.
 • Kilder: wikipedia.org, klikk.no, forskning.no, yourtotalhealth.ivillage.com
giblaffen_ny

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning