Fortsett treningen!

Akkurat begynt å trene, men allerede mistet motet? Slik får du motivasjonen tilbake!

Publisert Oppdatert
Er du blant dem som meldte seg inn på treningsstudio rett over nyttår? Her får du noen gode grunner til å styre unna støttemedlem-statistikken!

Informasjonsansvarlig i SATS, Andreas Bakke, mener at du først og fremst må drive med treningsaktiviteter som du liker;

- I tilllegg er det alltid lettere å komme seg på trening når man har en fast treningsavtale med en venn, gruppetreningstime eller skal møte en personlig trener. For noen er det lurt å sette av faste tidspunkt til trening, mens for andre er det viktig å alltid ha med seg treningstøy slik at man kan gjennomføre trening når det åpner seg en mulighet, sier Bakke til Kvinneguiden.

Fallgruver

- Om hverdagen i utgangspunktet er full kan morgentrening være løsningen for mange. Om ikke morgentrening er tingen kan løsningen være å alliere seg med noen som gjør de faste oppgavene på det tidspunktet du ønsker å trene. Vi oppfordrer småbarsforeldre til å benytte seg av barnepassen som finnes på mange treningssentre, tipser Bakke.

Det er et par fallgruver for nybegynnere på trening og Bakke forteller at det er lett at folk setter ambisjonene for hvor ofte man skal trene for høyt. Men treningsveiledernes oppgave er blant annet å hjelpe folk å sette realistiske mål og finne trening som lar seg gjennomføre i hver enkelts hverdag, enten treningen skal gjennomføres èn eller syv ganger i uken;

- Hverdagen er for mange er ofte preget av mye forskjellig som konkurrerer om tiden og oppmerksomheten. De fleste som melder seg inn på treninssenter har tenkt gjennom at de ønsker å prioritere og bruke tid på trening, men ikke alle. De som ikke har et bevisst forhold til at de må sette av tid til trening er gjerne de som får lav treningsfrekvens, sier Bakke.For å opprettholde treningsmotivasjonen år etter år, kan det lønne seg å friske opp rutiner med forskjellig musikk, gruppetreningstimer eller treningsprogram.

- Folk gjør gjerne de aktivitetene de er vant med, og det er bra om motivasjonen opprettholdes. Men mange har godt av å prøve et nytt treningsprogram, eller prøve seg på en annerledes eller utfordrende gruppetreningstime, sier Bakke.

Han nevner et eksempel på en nytt konsept kalt "Let's dance". Dette er dansetimer med forskjellig tema og musikk som går over åtte uker. Også Elixias nye "Just dance" er et alternativ for de danseglade.

- Først ut var hip hop, som nå har blitt erstattet av afrodans. I tillegg til at det er dansefeber for tiden, motiveres folk av å prøve noe nytt, sier han. trene2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning