Får du hodepine av sex?

Er hodepine under samleie farlig?

Publisert Oppdatert
Å oppleve intens hodepine under samleie kan være en skremmende opplevelse, men er det egentlig farlig?

Stort sett relaterer man hodepine til muskelspenninger og stress. En slik type hodepine skal ikke påvirke sexlivet i særlig stor grad. Migrene er derimot mer intens, og kan hemme seksuallivet. Overskuddet brukes opp for å takle smerter og andre symptomer, samt at stort medikamentforbruk kan gjøre deg slapp og initiativløs.

"For noen kan man oppleve å få hodepine når man er seksuelt opphisset eller under selve orgasmen. Dette kan virke både skremmende og føre til at man blir redd for å ta initiativ til sex. Samleie blir forbundet med frykt for å provosere frem smerte. Mange er også redd for at hodepinen er forvarsel til hjerneblødning", skriver nettstedet Helsenett.no

Ingen regel uten unntak
Alle undersøkelser viser imidlertid at det ikke er noen grunn til bekymring for hjerneblødning ved blodtrykkstigningen under masturbasjon eller orgasme. Mange pasienter med orgasmehodepine har gjennomgått omfattende undersøkelser uten at en har funnet noe spesielt galt i form av hjernesvulst eller hjerneblødningstendens.

Plutselig innsettende hodepine under samleie kan gjøre det nødvendig å avbryte samleiet. Hodepinen kan også føre til at ereksjonen forsvinner fordi mannen får så mye annet å konsentrere seg om, nemlig smerten. Etter å ha inntatt noe mye alkohol forutgående natt kan en dagen etter få hodepine under samleie. Dette er en del av den velkjente "hangover-hodepinen" og helt ufarlig.

Hodepine er altså et relativt ufarlig symptom når den forekommer under seksuell aktivitet. Det er imidlertid ingen regel uten unntak, så hvis en er usikker kan det være fornuftig å oppsøke lege slik at en kan bli undersøkt.

Kilde: Helsenett.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning