Drikk kaffe!

Kaffe holder deg ung, frisk og konsentrert.

Publisert Oppdatert
Dersom du vil leve et friskt og langt liv, skal du inkludere kaffen i ditt daglige kosthold. Det forteller Norsk Kaffenformasjon i sitt informasjonshefte "Kaffe & Helse, myter og fakta".

Sunnere enn grønn te?

Forskere har identifisert fire ganger så mye antioksidanter i kaffe enn grønn te. Antioksidanter kan redusere nivået av de ødeleggende frie radikalene i kroppen og dermed virke beskyttende mot kreft og hjertesykdommer.

Og ikke bare mener forskere at kaffe holder deg ung med antioksidanter, den svarte drikken fungerer som rene mirakelgjøreren!

 • Reduserer diabetes

  Type 2 (aldersdiabetes) er et økende verdensproblem og forskning viser at kaffe kan redusere risikoen for denne sykdommen.

 • Leverfunksjon

  Norske studier har vist at kaffedrikking har en gunstig effekt på leverfunksjonen. Tre kopper om dagen halverer risikoen for å få skrumplever.

 • Nyre - og gallesten

  Kaffedrikking har vist seg å forebygge dannnelsen av nyrestein. Det er også påvist at 4 - 5 kopper kaffe om dagen nesten halverer risikoen for å utvikle gallestein. Årsaken til redusert risiko ligger i koffeinet.

 • Økt konsentrasjon og utholdenhet

  Forskning viser at kaffe skjerper vår oppmerksomhet og konsentrasjon. Kaffen hjelper deg å tenke klarere og styrker hukommelsen. Studier har også vist at det å drikke kaffe foran en krevende fysisk prøve, hjelper folk å holde ut lengre.

 • Større forbrenning

  Forskning viser at kaffe øker forbrenningen i kroppen.

 • Reduserer astma

  Koffein har lenge vært kjent som et hjelpemiddel for astmatikere. Mange pasienter opplever at et jevnt, moderat kaffeforbruk hjelper til å redusere anfallene.  Kilde: Norsk KaffeinformasjonNyttige tjenester

FORUM

Underholdning