Dette gir sprettrumpe!

Vil du stramme opp baken din? Da skal du begynne med dette..

Publisert Oppdatert
Når snøen begynner å forsvinne, passer det bra å legge opp til faste løperutiner utendørs. Stefan Rehn, løper og teknisk ekspert hos Adidas, gir deg sine beste løpetips!

Kunnskap

Opparbeid deg grunnleggende kunnskap om løpeteknikk og løpeutstyr hvis du ikke er vant til å løpe. Man begynner ikke å spille golf uten å ta et kurs først - så hvorfor begynne å løpe uten å få veiledning?

Tenk

Tenk på teknikken når du løper. Sørg for å vinkle føttene dine og løfte knærne når du løper og forsøk å fokusere på å løfte foten opp fra bakken i stedet for å sette den ned. Ha også kontroll på armbevegelsene. Hold armene i 90 graders vinkel. Pass på at armene beveger seg i retningen du løper. Alle bevegelsene skal gå i løperetningen.

Fokuser

Det er like viktig å være oppmerksom på overkroppen som på bena. Vær nøye med å løfte haken og blikket mot horisonten under løpetreningen. Strekk deg og fokusèr på nuet. Vær stolt!

Formål

Bestem deg for hva du vil oppnå med treningen. Å løpe opp og ned bakker gir en muskuløs rumpe og løping i nedoverbakke trener lårets fremside. Løper du en lengre tur i et rolig tempo, forbedrer du din fysiske helse uten å bygge muskler, mens en kort tur i raskt tempo bygger muskler og bedrer kondisjonen.

Variasjon

Å løpe er morsommere dersom du varierer - utnytt omgivelsene og sørg for variasjon i løpetreningen. Å løpe sammen med andre er en måte å gjøre treningen morsommere. Motiver hverandre!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning