Dette gir flat mage og sterk rygg!

Strekk, tøy og bøy pluss muskelspenning gjør kroppen klar for bikinien!

Publisert Oppdatert
Pilates styrker kjernemuskulaturen i mage og rygg, gjør deg mer smidig, gir deg bedre holdning og utholdenhet. Så hvorfor ikke starte med en gang? Personlig trener Hege Juel Lindegaard gir deg nybegynnertipsene!

Viktig for alle

- Mage- og ryggmuskulaturen kan trygt trenes hver dag, og er noe alle bør trene. Dersom man har smerter i rygg og skuldre på grunn av feilbelastning og ensidig arbeid, kan det ofte hjelpe å trene. For å få en sterk rygg må magemuskulaturen trenes. Trening av kjernemuskulaturen, er viktig for alle. Og dersom du trener pilates noen ganger i uka, vil det styrke kjernemuskulaturen din, sier Juel Lindegaard til Treningsmagasinet.no.

Pilatesøvelsene kan like gjerne gjøres hjemme, ute eller på et treningssenter. Du trenger ikke noe ekstratilbehør, men det kan være greit å ha en matte å utføre øvelsene på.

For å utføre øvelsene riktig er det mye en må tenke på:
  • Riktig pusteteknikk
  • Riktig holdning. Man skal være rett i ryggen, og skuldrene skal trekkes litt bakover. Nedre del av magen må også være stabil, slik den er når man for eksempel hoster.
  • Når man utfører matteøvelsene, er det viktig å presse korsryggen ned i underlaget, og stabilisere magen. Man sier ofte at navlen skal trekkes inn mot ryggsøylen. Tenk også at nakken er en del av ryggsøylen, den skal også være stabil.
  • Haken skal ikke presses inn mot halsen, men ha et "åpent rom" under seg. Når du utfører pilatesprogrammet skal du få øvelsene til å flyte mest mulig over i hverandre. Underveis i pilatesøkten er det, i tillegg til styrkeøveksene, vanlig å la kroppen slappe av med noen avspenningsøvelser. Du vil merke at alle øvelsen er med på å styrke kjernemuskulaturen din.
  • Sjekk øvelsene du kan gjøre selv her!
Pilates2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning