Dette gir flat mage

Vil du stramme deg opp til sommeren? Da skal du prøve følgende teknikk.

Publisert Oppdatert
 • Denne artikkelen er skrevet av Treningsmagasinet.no!
 • Det er dessverre ingen annen vei mot en flatere mage enn trening og riktig kosthold. Treningsmagasinets treningsekspert Atle Arntzen gir deg styrketipsene!

  Uten å bruke bena

  - Det er svært effektivt å trene magen uten å bruke bena. Det vil imidlertid være mer utfordrende å unngå bruk av hofteleddsbøyerene, men disse øvelsene vil kunne gjennomføres uten store problemer for de som ikke kan belaste knærne, sier Atle Arntzen, Productmanager Training Support på Elixia.

  - Første øvelse heter "Hip raise". Legg deg ned på ryggen, gjerne med en matte under, løft beina opp slik at du har cirka 90 grader i hofteleddet og løft opp bekkenet så høyt du klarer, sier Arntzen.

  - Ved å gjøre disse øvelsene som er foreslått her, får man en fin variasjon på både overfladiske og mer dyptliggende magemuskler, samtidig som man unngår å belaste knærne, sier han.

  Flat mage - øvelser

 • "Hip raise" - legg deg ned på ryggen (gjerne med en matte under), løft beina opp slik at du har ca. 90 grader i hofteleddet og løft opp bekkenet så høyt du klarer.
 • Vanlig "sit-ups" - legg deg ned på ryggen (gjerne med en matte under) foran en stol og plasser beina på stolen i sit-ups stilling, dvs. 90 grader i hofte og kne. Løft opp overkroppen så høyt at korsryggen nesten forlater gulvet, og pass på at du ikke legger press på beina. Her kan du variere mellom rette og skrå sit-ups
 • Rotasjon m/belastning - Sitt på en stol eller benk med rett rygg, spenn magen, hold armene (med en belastning i hendene) rett ut foran kroppen og roter overkroppen fra side til side. Som belastning kan du bruke en medisinball, evt. noe annet som egner seg som f.eks. en sekk med tunge bøker, og så videre.

 • Denne artikkelen er skrevet av Treningsmagasinet.no!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning