Tette og klamme vinterstøvletter og sko kan fort gi ubehag til føttene om du ikke passer på. Fotterapaut Laila Frisk forteller deg hvordan du får fine vinterføtter:

 

Fotbad:

Fotbad er veldig viktig for føttene. Ha fotsalt i vannet, men for all del ikke grønnsåpe, slik mange tror er lurt. Grønnsåpe er altfor sterkt, og gjør ikke annet enn å gjøre huden tørrere, forteller Frisk.

 

Fotkrem:

Finn en fotkrem som er tilpasset huden på føttene dine, og smør deg inn hver dag.

 

Pass på neglene:

Neglene må stelles pent med og klippes så rette som mulig. Vil du ha bort neglebånd/død hud rundt og under neglene er det lurt å bruke en neglebørste når du dusjer. Bruk av spisse gjenstander kan fort lage luftlommer i neglene og igjen bli åpning for bakterier/neglesopp. Trange smale sko bør også unngås så ofte som mulig!

 

Hard hud:

Har du hard hud  eller plager med neglene bør du  gå til en foterapeut. Da blir det også mye lettere å fortsette pleien hjemme selv senere.

 

Frisk forteller at mange går så langt som å bruke barberblader for å prøve å skjære hard hud av føttene, noe hun påpeker er en veldig dårlig idé.

 

- Hvis man ikke passer på føttene kan man ende opp med liktorner, hard og sprukken hud,nedgrodde negler eller tykkere negler, advarer fotterapauten.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!