Nå lanserer RFSU den dobbeltvirkende tampongen Ellen i Norge. I tillegg til å gi fullgod menstruasjonsbeskyttelse, kan Ellen tampongen opprettholde den naturlige pH-balansen i underlivet. Tampongen fåes kjøpt i apotek.

Nyttige melkesyrebakterier

En viktig del av infeksjonsforsvaret i underlivet er melkesyrebakteriene som finnes naturlig i kroppen. Når balansen i underlivet forstyrres, forsvinner melkesyrebakteriene, surhetsgraden reduseres og pH-verdien øker. Dette fører til at fremmende bakterier lett tar overhånd og gir ubehag. Benytter man tampongen Ellen under menstruasjon, aktiveres og frigjøres melkesyrebakteriene i tampongen. Disse melkesyrebakterier opprettholder den naturlige balansen.

Tampongen Ellen er behandlet med LNTM, Lacto Naturel, en aktiv substans bestående av kroppens egne melkesyrebakterier.

Et forskningsresultat
Ellen er resultatet av et svensk forskningssamarbeid mellom Lunds universitet, Chalmers tekniske høyskole, gynekologer og frittstående forskere i mikrobiologi. Ellen AB har patent på sanitetsbeskyttelse preparert med melkesyrebakterier.

<hr>

Kommenter / diskuter artikkelen HER

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!