Høysesong for bryllupsfester er over selv om mange også velger å holde bryllup på høsten eller vinteren.

Men skal man arrangere bryllup til våren eller sommeren, er mest sannsynlig en god del av planleggingen i gang allerede nå.

Invitasjon til gjestene sendes nok ut om en stund, og kjolebesatte, kommende gjester, starter muligens letingen etter den perfekte kjolen i god tid i forveien.

Er man heldig å bli invitert i bryllup, skal man glede seg til det. Selv om man kanskje er den eneste single.

Normal folkeskikk

Det skader samtidig ikke å reflektere litt rundt hvordan man kan glede brudeparet på en god og unik måte.

- Det er viktig å tilpasse seg bryllupet man er bedt i. Følg for eksempel kleskoden hvis det står noe om det i invitasjonen. Kom for all del ikke i en hvit kjole i bryllup. Husk at dette er brudens dag, og du skal ikke overgå hennes kjole. Kom ikke for sent til vielsen. Ta selvfølgelig med gave, og kjøp gjerne fra ønskelisten hvis brudeparet har ført opp det. Drikk med måte og ikke bli for full under middagen. Det legger brudeparet ofte merke til, forteller Charlotte Lovise Morits, redaktør i Ditt Bryllup, til Kvinneguiden.

En del å huske på som gjest, men slett ikke annet enn sunn fornuft, vil mange mene.

Likevel; når man observerer en del gjester i ulike bryllup, kan det virke som om noen trenger en real oppfriskning når det gjelder normal folkeskikk, og hva man så absolutt skal unngå å gjøre som gjest i bryllupet.

Her har ekspertene mange råd på lager.

Klikk deg gjennom listen under, eller i karusellen øverst og se hvilke!

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!