- Denne epidemien har vi vunnet kampen mot, sier kirurg og styreleder i CapaCare, Håkon Angell Bolkan ved St. Olavs Hospital i Trondheim.
Han snakker om ebola epidemien, som spredde seg så ukontrollert i 2014. Nå er det derfor all grunn til å glede seg over at epidemien er under kontroll. Vaksiner vil bli tilgjengelige neste år.

-Det skal mye til for at verden kommer til å oppleve et slikt utbrudd igjen, sier legen til Kvinneguiden.

I november erklærte WHO at også Sierra Leone nå er kvitt ebola, noe landet blant annet markerte ved å lage den fantastiske videoen over, der alt fra militærfolk til fiskere, sykepleiere og overlevende danser i glede. Kvinneguiden viser videoen "Bye Bye Ebola" med tillatelse fra Smac Sierra Leone.

Positive nyheter

For til tross for hva den daglige nyhetsstrømmen kan få deg til å tro: Verden går fremover.

Selv om flyktningkrisen og krigen i Syria med rette har fått tung mediedekning i året som er gått, har det også skjedd masse positive ting som gir håp for 2016.

Kvinneguiden har laget en liste over 12 ting å glede seg over fra 2015. Vet du om flere, så del gjerne i kommentarfeltet!

Vil du lese flere slike saker? Følg Kvinneguiden på Facebook.

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!