Her er verdens beste barer.

AKU AKU: Det skorter ikke på kule steder å ta en drink i Oslo heller. FOTO: Aku Aku

Vi nordmenn elsker å reise på langhelger og urbane byferier. Billige billetter, god økonomi og godt med feriedager gjør at vi mer enn gjerne setter oss på flyet og setter kursen for den ene pulserende storbyen etter den andre.

Og det er ikke bare shopping og sightseeing som står på tapetet når vi først har ankommet. I større og større grad er vi også opptatte av å både spise og drikke godt og unikt når vi er ute på tur. For det holder slett ikke med middag på den lokale pizza-og-burgerrestauranten eller et glass vin i hotellbaren når det kommer til skrytebilder og sjekk-inn på sosiale medier. Nei, da må det kulere skyts til, både i form av drinker, gjester og interiør.

 

Kule steder tiltrekker kule mennesker

At et spise- eller utested regnes som mer trendy og "in" enn et annet har ikke bare med hva som serveres der, men også i aller høyeste grad hvordan det ser ut og hvem andre som befinner seg der.

- Det som gjør en bar mer "kul" enn en annen er den totale opplevelsen av et konsept, forklarer interiørarkitekt MNIL hos Scenario i Oslo, Linda Steen, til Kvinneguiden.

- Samtlige elementer må stemme overens - som interiør, mat, musikk, presentasjon og service - kort sagt hele opplevelsen. Og klarer man å gjennomføre ideen, så kommer kunene. Kule, gjennomførte konsepter tiltrekker "kule" mennesker.

Steen, som sammen med kollegene i Scenario nylig har gitt ut boken "Scenario: Interior Architecture Design", har selv vært med på å utforme mange utesteder, og skryter av av vi også har flere plasser å være stolte av her hjemme i "lille" Oslo:

- Fuglen må nevnes her, det samme må Aku Aku, hvor drinkene er en stor del av konseptet. På nyåpnede Taqueria på Paleet er den totale opplevelsen bra, hele konseptet med mat, drikke og atmosfære. Tranen og Crowbar er andre gode eksempler.

Er du derimot på bortebane og skal skryte av å ha nytt feriedrinkene et kult sted, ja så bør du sørge for å legge inn et besøk på noen av disse barene, som bransjemagasinet Drinks International nylig kåret til noen av de beste i verden.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!