Det blir stadig mer populært å kombinere julegavehandel med en liten storbyferie. Og hvorfor i all verden ikke? Julegavene må jo handles inn likevel, og på denne måten får man ikke bare kjøpt gaver som er hakket mer spennende og unike, men også nytt deilige dager på hotell, spise på spennende restauranter og suge til seg deilig førjulsstemning i en pulserende storby.

Europa bugner av byer som er perfekt for noen dager med ferie, julemarkeder og shopping, og vil du reise enda litt lengre, ligger storbyer som New York, Boston og Chicago bare noen timers flytid unna.

- Europa er jo fantastisk når det begynner å nærme seg jul, med tradisjonelle julemarkeder, skøytebaner og deilig kaldt vær, forklarer reisekonsulent i luksus- og boutiquehotellguiden Mr & Mrs Smith, Fiona Bickmore, til Kvinneguiden.

- Mange, og kanskje spesielt amerikanere, har et svært romantisk syn på Europa, og dette blir ikke mindre om de har sett storbyene her når det går mot jul, med dekorasjonene, markedene, lysene, det er rett og slett magisk.

Ingrid Ormstad hos Lavprisfly.no er enig:

- Noen storbyer er bare helt fantastiske å besøke før jul, atmosfæren alene er nok til å gjøre deg varm om hjertet av julestemning.

Så hva venter du på? Her er storbyene som vil gi deg julestemning i bøtter og spann.

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!