Vi elsker å reise på storbyturer. London, New York, Barcelona, Paris, få ting er så deilig som å sette seg på flyet og sette kursen for en pulserende storby, hvor shopping, kultur og spennende matopplevelser får stå i kø for noen dager.

Men disse miniferiene er langt fra billige. Flyreiser koster penger, og hotellovernattinger er så langt fra gratis. Og på toppen av alt dette kommer alt det andre man også må ta høyde for i budsjettet når man er på tur.

 

Se byen til fots

Men fortvil ikke om ferien er booket og budsjettet ikke helt er som man drømmer om. Det går nemlig an å finne ting å gjøre på storbytur som ikke koster skjorta - selv i de byene som er kjent som noen av verdens dyreste turistdestinasjoner.

- Mange byer har jo nå de etter hvert så kjente røde City Sightseeing bussene, som opererer med billetter hvor man kan "hoppe" av og på bussen i 24-timer og dermed både høre guiden fortelle og også utforske severdighetene på egen hånd, forklarer Kristin Jacobsen hos Trivago til Kvinneguiden.

- Disse betaler man jo billett for, men ofte kan man også finne mange såkalte "walking tours", som gjerne er gratis, og hvor man ikke bare får tatt byen i enda nærmere øyesyn da man er til fots, men hvor man også kommer tettere inn på guiden(e), og får muligheten til å stille spørsmål og få svar.

Jacobsen forklarer at disse turene er å finne i mange av de mest populære storbyene.

- Spør deg frem på hotell og let opp på nett, råder reiseeksperten.

- Jeg vet at Berlin tilbyr disse gratis gåturene som dekker det aller meste av severdigheter i byen, og det samme finner du i både London, New York og Paris.

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!