De verste hjemmekontor-tabbene:

Halvnaken kvinne dukket opp i TV-journalistens hus – og det var ikke kjæresten

Millioner av mennesker verden over har hjemmekontor og møtes digitalt– det har ført til flere pinlige og morsomme episoder.

Pluss ikon
PIKANT TREKANTDRAMA: Den spanske sladderpressen har fått servert litt av en historie som følge av at en naken dame dukket opp i bakgrunnen av direktesendingen til tv-journalisten Alfonso Merlos.
PIKANT TREKANTDRAMA: Den spanske sladderpressen har fått servert litt av en historie som følge av at en naken dame dukket opp i bakgrunnen av direktesendingen til tv-journalisten Alfonso Merlos. Foto: Skjermdump twitter
Sist oppdatert

Det er uunngåelig at det oppstår uforutsette situasjoner når en «hele verden» skal jobbe digitalt hjemmefra samtidig.

Det flommer allerede over med eksempler på mer eller mindre uheldige eller flaue tabber.

I denne saken har vi forsøkt å samle noen av de aller mest latterlige og pinlige flausene – så langt.

Lærer overførte hyrdestund til klassen

Danskene er ikke fremmed for litt erotikk, ei heller for å krydre språket med engelske uttrykk.

Men sjelden har vel begrepet «too much information» vært en mer passende beskrivelse enn på hendelsen som rammet en stakkars, stakkars lærer ved Rismølleskolen nær byen Randers.

Læreren var nemlig sikker på at pc-en var i dvalemodus. Likevel ble lærerens sex-lyder streamet ut til åttendeklasse-elevene etter at morgenens undervisning var unnagjort.

Det var avisen Randers Amtavis som først omtalte saken, og det tok ikke lang tid før historien ble snappet opp av større aviser i landet.

Skoleleder Jan Pedersen fra Rismølleskolen sier at de ikke vet hvordan lærerens sex-lyder kunne nå ut til elevenes datamaskiner.

– Vi antar at datamaskinen har gått i dvale og at læreren derfor har trodd at den var skrudd av. Alle er enige om at det var en veldig, veldig uheldig situasjon, sier han avisen.

Les også: De uante følgene av koronaviruset

Sjefen ble potet under møte

Den amerikanske organisasjonslederen Lizet Ocampo fikk oppmerksomhet i nettaviser verden over etter at hun utløste potetfilteret i Microsoft Teams ved et uhell, og ikke klarte å slå det av.

Potetfilteret innebærer, som navnet indikerer, at ansiktet ditt blir vist i form av en potet for de andre møtedeltakerne, skriver TV 2.

De lot ikke sjansen gå fra seg og la ut skjermdump av henne på Twitter. Tweeten gikk viralt og det tok ikke lang tid før hun ble omtalt som #PotatoBoss.

Ocampo uttaler at hun forsøkte alt for å skru av filteret, men til slutt bare ga opp. Hun tar det hele med godt humør og er glad for å ha bidratt til at flere har fått seg en god latter i denne vanskelige tiden.

Pikant trekantdrama i Spania

I Spania har de brått fått noe helt annet å tenke på enn bare dystre dødstall etter at tv-journalisten Alfonso Merlos i forrige uke virkelig tråkket i den digitale salaten. Han var med i en direktesending hjemmefra for å snakke om koronakrisen i YouTube-programmet "Estado de Alarma", da en halvnaken kvinne plutselig dukket opp i bakgrunnen.

Problemet var bare at kvinnen ikke var hans antatte kjæreste Marta Lopez som han har datet siden slutten av 2019, men en annen kvinne, Alexia Rivas, skriver Marca. Begge kvinnene arbeider i tv-bransjen.

Klippet tok naturlig nok fyr i sosiale medier, og Merlos har i etterkant gått ut og fortalt at han var singel, noe som har fått Marta Lopez til å se rødt.

Mandag møttes de ansikt til ansikt for første gang under en TV-innspilling og Lopez konfronterte da eksen, og spurte om hvorfor han ikke hadde beklaget overfor henne. Merlos svarte med at dette er en privatsak han ikke ønsker å kommentere, skriver avisen La Vanguardia, som kjører fyldig dekning av trekantdramaet.

Avisen stiller blant annet spørsmålet om Merlos har vært sammen med Rivas mens han fortsatt datet Lopez, og om han dermed kan være skyldig i å bryte karantenereglene i landet.

Les også: Hysteriske SMS-tabber

Toppsjefens sønn med pinlig kommentar

New York Times forteller historien om hvordan Googles forretningssjef, Philipp Schindler, holdt en videokonferanse hjemmefra med tusenvis av selskapets ansatte, via deres egen videokonferansetjeneste Google Meet.

En ansatt stilte spørsmål ved hvorfor rivalen Zoom har tjent mest på krisen, selv om Google har tilbudt Meet i mange år.

Schindler skal ha forsøkt å berolige den ansatte, da hans sønn plutselig dukket opp i bildet og spurte: "Er du på Zoom, pappa?".

Da han forsøkte å korrigere sønnen, fikk han, og resten av møtedeltakerne som svar at sønnen om vennene hans elsket Zoom.

Google har ikke villet kommentere saken overfor New York Times.

ZOOM: Kommunikasjonsverktøyet Zoom har fått en kraftig oppsving som følge av koronasituasjonen. Her øver koret Amina via Zoom i fra Riga.
ZOOM: Kommunikasjonsverktøyet Zoom har fått en kraftig oppsving som følge av koronasituasjonen. Her øver koret Amina via Zoom i fra Riga. Foto: REUTERS/Janis Laizans/File Photo

Direktefilmet seg selv på do

Den kvinnelig studenten Jennifer glemte seg helt bort da hun filmet seg selv mens hun gikk på toalettet under en forelesning ved et amerikansk universitet.

– Hva skjedde, spør en av deltakerne, mens flere av de andre holder seg til hodet.

– Jeg så ingen, svarer en annen kjapt.

– Stakkars Jennifer, sier en annen.

Klippet er blitt sett flere millioner ganger men enkelte har stilt spørsmål ved om det faktisk kan være ekte, eller om det er arrangert, skriver Daily Mail.

Kollegene knekker sammen i latter etter truse-tabbe

Morgenmøtet hos den amerikanske radiokanalen 98,7 The Bull ble en sammenhengende latterkrampe da Tony uvitende var synlig for alle mens han spradet rundt i underbuksen.

Det endte med at de hysteriske kollegaene måtte ringe ham på telefonen og fortelle ham om det som skjedde. Det morsomme klippet er sett godt over én million ganger på YouTube.

Denne saken ble første gang publisert 29/04 2020, og sist oppdatert 29/04 2020.

Les også