sterkt vennskap:

Riseth og Hjelmeset har blitt nære venner

Idrettsprofilene har blitt så gode venner at de fullfører hverandres setninger.

PERLEVENNER: De to tidligere toppidrettsutøverne Vidar Riseth og Odd-Bjørn Hjelmeset var romkamerater under Mesternes Mester og har virkelig funnet tonen.
PERLEVENNER: De to tidligere toppidrettsutøverne Vidar Riseth og Odd-Bjørn Hjelmeset var romkamerater under Mesternes Mester og har virkelig funnet tonen. Foto: Svein Brimi
Publisert

De ler nærmest mer enn de prater, Odd-Bjørn Hjelmeset (48) og Vidar Riseth (47). Det har gått flere måneder siden «Mesternes mester»-innspillingen ble avsluttet da vi møter gjengens radarpar på premierefest – og stemningen er minst like god som den var i Kroatia.

– Vi befinner oss fortsatt i «Mesternes mester»-boblen. Vi hadde det så fantastisk bra sammen, vi ble nærmest som en familie der nede. Vi har hatt julebord her hjemme, vi har daglig kontakt og har meldt alle på NM i beachvolleyball neste sommer, sprudler Vidar.

– Det er faktisk helt sant, vi kommuniserer hver bidige dag – og det er mye humor! Akkurat som i Kroatia, supplerer Odd-Bjørn.

Les også: Emil Hegle Svendsen kjempet mot samvittigheten

Mye humor

Den tidligere langrennsløperen Hjelmeset og den tidligere fotballspilleren Riseth er så koordinerte at de fullfører hverandres setninger. Under «Mesternes mester»-oppholdet ble de tidlig kåret til gjengens store humorkonger.

Det er også humoren duoen trekker frem som grunnmuren i vennskapet – som strekker seg langt utenfor TV-skjermen.

– Vi er begge gladgutter som ler av de samme tingene. Vi har alltid et ønske om å skape best mulig stemning og havner kanskje litt i førersetet når det kommer til å tulle og tøyse litt, forteller Vidar.

Her og Nå møtte radarparet på premierefesten før jul.
Her og Nå møtte radarparet på premierefesten før jul. Foto: Sein Brimi

– Humoren har knyttet oss sammen. Når den ene har sagt A, sier gjerne den andre B. Der er vi ganske gode – vi mener i hvert fall selv at vi er veldig morsomme, flirer Odd-Bjørn.

Da Vidar og Odd-Bjørn ble romkamerater i «Mesternes mester»-villaen, hadde de allerede kjent hverandre i mange år.

Møttes på jobb

Begge har gjort stor suksess i hver sin idrettsgren, men det var først etter endt karriere at det sterke vennskapet utviklet seg. Da begynte begge som sponsorsjef i næringslivet. Vidar for REMA 1000, hvor han fortsatt er ansatt, og Odd-Bjørn for Bama, hvor han sluttet for en tid tilbake.

– Som sponsorsjefer hadde vi mange av de samme oppdragene, og vi reiste mye sammen i en periode. Det var en veldig bra tid! Så har vi også vært sammen i TV 2-programmet «Mer enn gull», forteller Odd-Bjørn.

Vidar skryter av kameratens innsats i arbeidslivet.

– Jeg så Odd-Bjørn og den jobben han gjorde i Bama – hvor flink han var. Så vi har hatt mange samtaler hvor vi har utvekslet erfaringer og sparret med hverandre når det har vært behov for det. Det har jeg satt veldig pris på. Vi er begge opptatt av hva vi kan ta med oss av lærdom fra toppidretten for å bli best mulig også i den jobben vi gjør i dag. Men vi har også hatt mye kontakt utover jobb. Vi har hatt eget julebord sammen, forklarer Vidar og understreker at de også kan være seriøse innimellom slagene.

– Vi har faktisk mange seriøse samtaler. Også under «Mesternes mester» dukket det opp opptil flere av dem!

Denne saken ble første gang publisert 07/02 2020.

Les også