I år blir høytiden annerledes for mange

Slik feirer kjendisene påsken i år

Utenlandsreiser er avlyst, og Norges kjente og kjære går en hjemmepåske i møte. Les hva de ser frem til i høytiden her.

BYPÅSKE: Vendela og Petter gleder seg til påskeferien, som de skal tilbringe hjemme i Oslo.
BYPÅSKE: Vendela og Petter gleder seg til påskeferien, som de skal tilbringe hjemme i Oslo. Foto: Frode Hansen / VG / NTB scanpix
Publisert

– Vi gleder oss til en bypåske, smiler Vendela Kirsebom (53).

Hun og forloveden Petter Pilgaard (40) flyttet nylig sammen i en leilighet på Oslo Vest.

– Vi bor sentralt med Frognerparken som nærmeste nabo. Det blir nok både turer der og andre steder i byen, kafébesøk, og hygge med venner og familie. Akkurat sånn vi trives aller best, fortalte Vendela da Her og Nå møtte henne for en stund siden.

Eldar Vågan

<b>VIL MEKKE MOTORSYKKEL:</b> Eldar Vågan blir hjemme og mekker på den amerikanske motorsykkelen sin i påsken. 
VIL MEKKE MOTORSYKKEL: Eldar Vågan blir hjemme og mekker på den amerikanske motorsykkelen sin i påsken.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Det er jo rare tider akkurat nå, men vi får prøve å gjøre det beste ut av det. Kona (Ellen Bjørnstad) og jeg ønsker å dra til Østre Toten på påskeferie, sier Eldar Vågan (59).

– Vårt feriested er på Kapp. Et gammelt hus vi kjøpte for 20 år siden og pusset opp.

Planen er at sønnene skal møte dem dersom det vil være mulig i disse spesielle tider.

– Elling (20) har kort vei. Han studerer på NTNU på Gjøvik, mens Elias (22) til sommeren er ferdig på NTNU i Trondheim, forteller den stolte faren.

Den populære artisten i Vazelina Biloppphøggers har ingen planer om skiturer, men har en amerikansk motorsykkel som venter på pleie.

– Det skal bli artig å mekke på den, men det skal bli godt å ha fullstendig fri også. Det har jo blitt en del avskjedskonserter i det siste, slår den trivelige totningen som er bosatt i Bærum fast.

Vazelina hadde to konserter igjen før påske, som de har utsatt på grunn av koronaviruset og Folkehelseinstituttets anbefalinger.

– I løpet av 40 år med Vazelina har vi verken avlyst eller vært sykmeldte. Det er ingen tvil om at det er en spesiell tid akkurat nå.

Arne Hjeltnes

<b>HÅPER PÅ FJELLET:</b> Arne Hjeltnes har ikke gitt opp håpet om påskeferie på fjellet. 
HÅPER PÅ FJELLET: Arne Hjeltnes har ikke gitt opp håpet om påskeferie på fjellet.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Jeg har fremdeles håp om en påske til fjells, sier en optimistisk Arne Hjeltnes.

– Å sitte inne og spise ostepop er jo ikke bra for helsa. Jeg og mine prøver å komme oss mest mulig ut i frisk luft. Det er også begrenset, vil jeg tro, hvor lenge en kan stenge et land.

Han viser til Kina hvor han har bodd og sier bedringen der bidrar til å være håpefull.

– Forhåpentligvis kommer vi oss opp til hytta på Beitostølen i påsken, men vi følger selvsagt de reglene som gis av myndighetene.

Les også: Marianne Jemtegård måtte sette jobben på vent: - Vi er skikkelig lei oss

Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen

<b>SETTER SØRLANDET PÅ VENT:</b> Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen venter med reiseplanene til etter at myndighetene har kommet med nye retningslinjer. Avbildet er Janne Formoe med datteren Felicia. 
SETTER SØRLANDET PÅ VENT: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen venter med reiseplanene til etter at myndighetene har kommet med nye retningslinjer. Avbildet er Janne Formoe med datteren Felicia.  Foto: Marius Gulliksrud / Her og Nå

– I selve påsken var planen å reise til hytta vår på Sørlandet, deler den populære skuespilleren fra blant annet «Neste sommer».

Familien har et flott sted i Mandal, og det var der pappaen til Felicia, Jan Fredrik Karlsen (46), på Jannes bursdag i fjor sommer gikk ned på kne og fridde. Paret traff hverandre under innspillingen av TV 2 programmet «Senkveld» i 2004 og de har hatt et av-og-på-forhold, før kjærligheten seiret til slutt.

Når det gjelder påskeplanene dermot har det for dem som mange andre blitt forandringer i planene.

– Ja, dessverre, sier Jan Fredrik Karlsen på vegne av dem. – Med tanke på påsken ser vi an situasjonen og forholder oss til de retningslinjene som gis. Vi ønsker alle alt godt!

Jenny Jenssen

PÅSKEHAREN KOMMER: Jenny Jenssen blir hjemme på Nesøya i påskeferien. Her med ektemannen Tor Søreng og datteren Tilje.
PÅSKEHAREN KOMMER: Jenny Jenssen blir hjemme på Nesøya i påskeferien. Her med ektemannen Tor Søreng og datteren Tilje. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

– Denne påsken blir vi hjemme på Nesøya. Jeg skal også jobbe med sendinger på P10Country. Det er koselig å lede egne radioprogram, synes Jenny Jenssen (56).

– Hjemmepåske er luksus. Og påskeharen kommer uansett hvor vi feirer påsken. I år tror jeg han vil komme hver eneste dag fra palmesøndag til 2. påskedag. Da pyntes trær og tuja i hagen vår med hundrevis av plastpåskeegg. En tradisjon jeg oppdaget i Tyskland for mange, mange år siden. Det er så fargerikt og fint. Minner meg på at våren er rett rundt hjørnet, sier artisten med forventing i stemmen.

Eli Rygg

<b>RYDDE I HAGEN:</b> Eli Rygg skal rydde i hagen hjemme i påsken. 
RYDDE I HAGEN: Eli Rygg skal rydde i hagen hjemme i påsken.  Foto: Svein Brimi / Her og Nå

– Om det blir fint vær så skal jeg rydde i hagen og vaske terrassen, forteller Eli Rygg (64) og gleder seg til det.

– Jeg skal også lære meg diverse båtknuter. For øvrig har jeg planer om å slappe av sammen med familien og hvile ut. I mars kommer jeg nemlig ut med podcast sammen med bestevenninnen min Maya.

Herbert Norum

KAKAO OG PUSLESPILL: Er påskeplanene til skuespiller Herbert Nordrum.
KAKAO OG PUSLESPILL: Er påskeplanene til skuespiller Herbert Nordrum. Foto: Marius Gulliksrud / Her og Nå

– I påsken skal kjæresten min og jeg være hjemme i Oslo og legge puslespill, sier Herbert Nordrum (32) – uten å røpe mer om kjæresten. Selv er han for tiden aktuell med sin første
hovedrolle i «Fjols til fjells».

Et bredt smil vitner om at den høye skuespilleren åpenbart gleder seg til hjemmepåske.

– Tusen bittesmå biter skal bli til et par flotte luftballonger, forteller han ivrig om puslespillet.

Vi kommer inn på verdenes beste sted for tur med varmluftsballong, Kappadokia i Tyrkia, som med sitt utenomjordiske landskap og vakre natur gjør at folk reiser hit fra hele verden.

– Det høres ut som en magisk opplevelse. Å reise dit blir nok et tema under puslingen, tipper han.

– Planen er en påske med tid til det meste – også kakao og filmer på Netflix. Vi skal kose oss!

Les også: Anita Moen satt i korona-karantene i seks uker

Ingrid Gjessing Linhave

<b>HJEMMEPÅSKE:</b> Ingrid Gjessing Linhave gjør som hun får beskjed om i påsken og blir hjemme.  
HJEMMEPÅSKE: Ingrid Gjessing Linhave gjør som hun får beskjed om i påsken og blir hjemme.   Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Påsken blir tilbrakt hjemme i Oslo, så lenge myndighetenes råd tilsier det. Jeg er oppgitt over de som lager egne regler, så jeg ønsker 100% å gjøre det jeg får beskjed om, sier NRK-profil Ingrid Gjessing Linhave.

– Mannen min jobber dessuten i Helsedirektoratet, så han er opptatt med koronajobbing. I tillegg vet han hva vi skal gjøre for å ikke utsette andre for smitte. Jeg og jentene forsøker å skape en hyggelig hverdag og skal lage påskehygge hjemme, og blant annet prøve å lage en slags solkrok på verandaen. i tillegg ønsker jeg å bistå foreldrene mine om de trenger noe. Jeg er også i en stedfortrederordning i NRK – skulle noen måtte utebli fra sendinger på grunn av karantene eller annet, kan jeg bli spurt om å steppe inn. Så denne påsken er jeg forberedt på det meste! Ønsker alle en best mulig påske- og at alle følger rådene og har god avstand til hverandre.

Marna Haugen Burøe

<b>BLIR HJEMME:</b> Marna «Komikerfrue» Haugen Burøe sier helsen er viktigst og blir hjemme i påskeferien. 
BLIR HJEMME: Marna «Komikerfrue» Haugen Burøe sier helsen er viktigst og blir hjemme i påskeferien.  Foto: Jørn Grønlund / Her og Nå

– Vi skal kose oss hjemme, forteller bloggeren Marna Haugen (39).

– Den store ferien utenlands gjorde vi i jula. Da hadde vi det fabelaktig på biltur med barna i Florida. Nå spares det til neste ferie. Ennå har vi ikke bestemt hvor den ferden skal gå. Det viktigste av alt er jo helsen og heldigvis er den nå på vei til å bli helt bra, sier Marna takknemlig. I fjor fikk den populære bloggeren for andre gang kreft og har vært gjennom tøffe operasjoner og behandlinger.

Anette Hoff

<b>STRANDLIV:</b> Anette Hoff håper på tid med familien og muligheter for strandliv i Oslo i påsken. 
STRANDLIV: Anette Hoff håper på tid med familien og muligheter for strandliv i Oslo i påsken.  Foto: Marius Gulliksrud / Her og Nå

– Denne påsken gleder jeg meg til å være hjemme med familien, forteller skuespiller Anette Hoff. Også hun har tilbrakt mye tid på Trysil-fjellet i forbindelse med innspillingen av «Fjols til fjells».

– Det blir mye reising – både med jobben og privat. Forhåpentligvis blir det vakkert været og kanskje strandliv i Oslo i påsken, sier hun håpefullt blidt.

Christian Borch

<b>SKRIVER BOK:</b> Christian Borch skal bruke påsken på å skrive ferdig boken han skriver om det norske monarkiet. Her avbildet med kjæresten Joséphine Sconza.
SKRIVER BOK: Christian Borch skal bruke påsken på å skrive ferdig boken han skriver om det norske monarkiet. Her avbildet med kjæresten Joséphine Sconza. Foto: Privat

NRK-profil Christian Borch sitter og avslutter en bok om den nye dimensjonen det norske monarkiet har fått med Kong Harald ved roret.

– Min bedre «syvåttende del» – Josephine – som er filolog har blitt min skarpeste redaktør. Sammen skal vi bruke påsken på å gå gjennom boken.

«Jeg blir hjemme» er oppfordringen også fra det franske helsedirektoratet. Det støtter vi hundre prosent. Faren ligger i spredningen. Vi er alle ansvarlige og bør holde oss innendørs så godt det lar seg gjøre. La oss snu det best mulig positivt, sier Christian Borch på vegne av seg og sin kjære.

Nils Vogt

<b>LANDLIG IDYLL:</b> Nils Vogt drar ikke il fjells lenger i påsken, men bruker tiden på Nesodden. 
LANDLIG IDYLL: Nils Vogt drar ikke il fjells lenger i påsken, men bruker tiden på Nesodden.  Foto: Svein Brimi / Her og Nå

– Etter at vi fikk oss et idyllisk landsted på Nesodden ble det slutt på å dra til fjells i påsken, forteller folkekjære Nils Vogt (72).

– Vi bor i en praktisk leilighet ved vannet i Oslo og rett på den andre siden av fjorden er hytta. Det er akkurat passelig vei, smiler han.

Kona hans Marianne Arnesen er kjent for å være svært dyktig til å innrede.

– Det skal være sikkert. Og på Nesodden har vi det som «plommen i egget», forsikrer han.

Hanne Kristin Rohde

<b>NORDMARKA:</b> Krimforfatter og foredragsholder Hanne Kristin Rohde skal bruke påsken hjemme i Oslo og gå på fotturer og skiturer hjemme. 
NORDMARKA: Krimforfatter og foredragsholder Hanne Kristin Rohde skal bruke påsken hjemme i Oslo og gå på fotturer og skiturer hjemme.  Foto: Svein Brimi / Her og Nå

– Det blir med nok hjemmepåske med daglige utflukter, forteller krimforfatter og foredragsholder Hanne Kristin Rohde (58).

– Sammen med familien min trenger jeg aldri dra langt for å føle gleden over å leve, forsikrer hun smilende.

– Vi tar gjerne en fottur langs en kyststi så vel som en skitur i Nordmarka – hvor vi stortrives – med matpakke. En god prat hører også med. Påsken byr på fritid til å nå inn til hverandre. I april synger jo fuglene og er vi heldige kan vi høre løvspretten, sier Hanne Kristin.

I år blir det ikke krim å lese i påsken for krimdronningen selv.

– Jeg har en italiensk bok på nattbordet som heter «Le otto montagne av Paolo Cognetti». Oversatt til norsk «De åtte fjellene». En langsom og vakker bok som jeg gleder meg til å nyte i påskeferien.

Benedicte Adrian

<b>BLIR HJEMME:</b> Benedicte Adrian blir hjemme i påsken og bruker tiden på sang og piano, i tillegg til matlaging. 
BLIR HJEMME: Benedicte Adrian blir hjemme i påsken og bruker tiden på sang og piano, i tillegg til matlaging.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Ettersom myndighetene oppfordrer oss til å holde oss hjemme, i disse «korona-tider» kommer jeg ikke til å besøke sønnen min som bor i Frankrike, heller ikke moren min, som bor på sykehjem. Men det er masse å finne på hjemme! Jeg øver sang og piano. Har en ubrukt ukulele hengende i kottet, og tenker at dette er øyeblikket til å stemme den, og finne veiledning på YouTube. For øvrig koker jeg kraft og lager kjøttsuppe, setter pizzadeiger og eksperimenterer med salater og improviserte «indiske» og «thailandske» gryteretter.

– Er været ok, går jeg gjerne en tur, og når vi føler vi må ut litt, får datteren min øvelseskjøre med meg. Vi stopper ingen steder, og besøker ingen, men vi koser oss. Jeg har fremdeles skap å rydde, sølvtøy å pusse, og skjorter å stryke, så kjedelig blir det ikke! Tenker at nå er det mulighet for å komme til «à-jour´ene», som Ingrid (Bjørnov) kaller det! Det er bare å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg tar gjerne litt sol på balkongen om sjansen byr seg! God påske!

Denne saken ble første gang publisert 01/04 2020.

Les også