Trude Vasstrand (56) er mamma til realityprofilen «Funkygine»

– Ble med i serien for å vise at det er OK å være enslig mor

«Funkyfam»-mamma var spent på om hun kom til å trives i rampelyset. Motivasjonen for å bli med, var å sette søkelyset på livet som enslig forsørger.

MOR OG DATTER: Trude Vasstrand tilbringer mye sammen med datteren Jørgine Massa Vasstrand.
MOR OG DATTER: Trude Vasstrand tilbringer mye sammen med datteren Jørgine Massa Vasstrand. Foto: Frode Hansen / VG
Sist oppdatert

Sammen med datteren Jørgine Massa Vasstrand (30) alias «Funkygine» og resten av familien, er Trude Vasstrand (56) etter hvert blitt et kjent fjes i TV 2-serien «Funkyfam», hvor de deler sin hverdag på både godt og vondt.

Det er en blid og sprudlende familiemor som møter oss.

– Etter mange måneder med nedstenging og mye dårlig vær i Sunnmøre, er jeg utrolig glad for å tilbringe tid med resten av familien. Det betyr alt, sier hun.

Men til tross for at koronaperioden var tøff for henne, taklet hun det fint.

– Det er mange andre som hadde det mye tøffere enn meg. Som lærer har jeg fast jobb, hadde mye å gjøre og jeg trenger ikke å bekymre meg over økonomien. Jeg har ingen grunn til å klage, mener hun.

MÅTTE TENKE SEG OM: Vasstrand senior måtte gå noen runder før hun sa ja til å bli med i «Funkyfam».
MÅTTE TENKE SEG OM: Vasstrand senior måtte gå noen runder før hun sa ja til å bli med i «Funkyfam». Foto: Siri Walen Simensen

Spesielt en grunn til at hun takket ja

For den spreke 56-åringen har det tatt flere år å bli komfortabel i rampelyset.

– Jørgine ble ikke kjendis over natten. Det kom gradvis. Hun ble først kjent på Instagram og senere på bloggen. Samtidig ble jeg gradvis mer komfortabel med det å være i rampelyset, sier hun.

Det var særlig én grunn til at hun takket ja til å bli med i serien.

– Jeg er enslig mor og enslig forsørger. Serien viser at det er helt OK å være det, noe jeg synes er viktig å få frem, særlig i disse tider hvor det pågår en diskusjon om det å få barn. Det er viktig å formidle at det er greit å ta ansvaret når man først har blitt gravid. Jeg mener man bør ta ansvar for egne handlinger, selv om jeg er for fri abort, sier hun.

Hun forklarer populariteten til TV-serien med at de er en helt vanlig familie.

– Det er egentlig ikke så mye spesielt som skjer i vår familie. Dette tror jeg gjør at mange kan kjenne seg igjen i serien. Seerne sier nok: «Jøss, har de det også sånn».

Les også: Selda Ekiz om skuespillerdebuten: – Det var helt umulig å gråte

Den samme gamle

Familien har hatt en sporty sommer sammen.

– Gutta ønsket seg fjellferie, så det ble en tur i Sunnmørsalpene. Sunnmørsalpene og Ålesund kan jeg anbefale på det varmeste. Det er så fint der og muligheten er mange, oppsummerer Vasstrand.

Skal vi tro Funkygines mor, har ikke all viraken rundt familien forandret henne. Hun bedyrer at hun fortsatt er den samme gamle.

– Kjendistilværelsen har aldri gått til hodet på meg. Jeg er uansett ikke blant de mest profilerte kjendisene, ler den spreke familiemoren.

Les også: Stormforelsket Cecilie Leganger: – Jeg har aldri hatt det bedre!

ENGASJERT: Trude vil vise at tilværelsen som alenemor ikke er så skremmende som mange vil ha det til. Her med barna Jørgine, Noah, Silas og Emil.
ENGASJERT: Trude vil vise at tilværelsen som alenemor ikke er så skremmende som mange vil ha det til. Her med barna Jørgine, Noah, Silas og Emil. Foto: Marius Gulliksrud

Denne saken ble første gang publisert 02/10 2020, og sist oppdatert 02/10 2020.

Les også