Thor fra «Farmen» har aldri hatt kjæreste, men sjarmerer alle

– Jeg har fått noen frierbrev

Med sitt store smil og daglige velsignelser har presten sjarmert TV-seerne i senk på «Farmen». – Jeg er helt overveldet, sier Thor Haavik.

FOLKEFAVORITT: Med sitt store smil og smittende positivitet har Thor blitt en av de mest populære deltagerne i årets sesong av «Farmen» på TV 2.
FOLKEFAVORITT: Med sitt store smil og smittende positivitet har Thor blitt en av de mest populære deltagerne i årets sesong av «Farmen» på TV 2. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Med sitt gode humør og positive innstilling har Thor Haavik (26) blitt en av de mest populære deltagerne i årets «Farmen».

Presten fra Loddefjord i Bergen fikk mye oppmerksomhet fra start for å gi godnatta-velsignelser til de andre deltagerne inne på gården – og han utførte også programmets aller første dåp, på Kjetil Kirk (27), i beste sendetid på TV 2.

– Det å få oppleve de mellommenneskelige relasjonene som prest, er en enorm rikdom å ha med seg videre i bagasjen. Når jeg i tillegg fikk lov til å ha den plassen som jeg fikk i gruppen, der folk virkelig verdsatte både meg og det som jeg sto for, så følte jeg at jeg var skapt for å være der. Jeg var på helt rett sted. Jeg følte at jeg betydde noe for dem som var dere inne – og at de ble mine venner for livet, smiler han.

GODE VENNER: Thor er glad for alle de forskjellige menneskene han har blitt kjent med på «Farmen». Her med Daniel og Karianne Vilde.
GODE VENNER: Thor er glad for alle de forskjellige menneskene han har blitt kjent med på «Farmen». Her med Daniel og Karianne Vilde. Foto: TV 2

En helt i det kristne miljøet

Her og Nå møter Thor i barndomshjemmet på Mathopen.

Her bor han midlertidig mens han venter på å finne seg en leilighet nærmere kirken i Salhus, der han har fått jobb som prest.

TRIVES I ROLLEN: 24. juni ble Thor ordinert, og snart begynner han som prest i Salhus menighet. Han har allerede jobbet som prest i flere år, og stortrives i rollen.
TRIVES I ROLLEN: 24. juni ble Thor ordinert, og snart begynner han som prest i Salhus menighet. Han har allerede jobbet som prest i flere år, og stortrives i rollen. Foto: Privat

26-åringen ble ordinert 24. juni i år, og måtte spørre biskopen om lov til å delta i TV-programmet. Etter oppholdet på Samsjø gård er den unge bergenseren nærmest som en helt å regne innenfor det kristne miljøet.

– Jeg er helt overveldet over hvor utrolig mange fine ord og gode meldinger som jeg har fått fra folk. Jeg har lyst til å svare alle, og det gjør jeg også. Det tar kjempelang tid, for det er så utrolig mange flotte meldinger som kommer. Det er mange som skriver at de har blitt modigere i troen sin. Det er også mange som opplever at venner kanskje skjønner den kristne troen mer enn de gjorde før, forteller han.

Les også: Lilli Bendriss: – Jeg trives best alene

Får frierbrev fra beundrere

– Har du fått noen frierbrev etter at folk har sett deg på TV?

– Jeg har fått noen få frierbrev. Jeg opplever at de fleste som sender meldinger ikke er friere. Det er litt spesielt å sende frierbrev til noen du har sett på TV, og jeg har ikke fått så mange av dem. Akkurat de har jeg valgt å ikke svare på, for jeg synes at det blir litt for voldsomt, ler den single presten som aldri har hatt noen ordentlig kjæreste.

– Jeg har nok vært gift med kirken de siste årene. Jeg har vært veldig dedikert til arbeidet både i teologistudiet og ved at jeg har jobbet halv stilling i kirken. Nå er det nok tid for å finne noen å dele livet med. Jeg tror at det skal ordne seg, smiler han.

Les også: Thomas Seltzer elsker papparollen: – Jeg føler jeg har vunnet i livets lotto

STOR OPPLEVELSE: Thor synes «Farmen» har vært en uforglemmelig opplevelse, og er glad for å ha fått nye vennskap for livet. Her med programleder Mads Hansen.
STOR OPPLEVELSE: Thor synes «Farmen» har vært en uforglemmelig opplevelse, og er glad for å ha fått nye vennskap for livet. Her med programleder Mads Hansen. Foto: TV 2

Lovende fotballspiller

Frem til Thor var 17 år var det ikke religion, men fotballen som var det aller viktigste i livet hans.

Faren var trener på fotballaget, og etter hvert ble Thor så god at han byttet klubb til Løv-Ham – som på dette tidspunktet var den beste ungdomsklubben i Bergen.

FELLES INTERESSER: Thor og lillebroren Ivar deler både interessen for fotball og det kristne budskapet.
FELLES INTERESSER: Thor og lillebroren Ivar deler både interessen for fotball og det kristne budskapet. Foto: Svein Brimi

I førsteklasse på videregående ble han skadet og måtte legge fotballen på hylla. Det førte til unggutten inn i en tung periode.

– Det ble et veldig tomrom i livet da jeg mistet fotballen. Det opplevdes som at meningen med livet forsvant. I perioden da jeg var skadet, begynte jeg å tenke over tro og Gud. En kveld valgte jeg å be på gutterommet. Jeg gikk ned på knærne og foldet hendene. Da beklaget jeg at jeg hadde gått vekk fra Gud. Jeg sa at hvis Gud finnes, så skulle jeg gå inn for ham 100 prosent. Da opplevde jeg noe som er kjempevanskelig å beskrive. Det er det aller sterkeste jeg har kjent på i livet. Jeg begynte bare å gråte, forklarer han.

Thor oppsøkte konfirmasjonspresten og begynte å gå i den lokale kirken. Etter hvert ble også flere av vennene hans troende – og «Farmen»-deltageren begynte å jobbe som ungdomsleder i menigheten.

Les også: «Farmen»-Raymond: – Diagnosen min gjorde alt verre

POSITIV: Med sitt smittende humør ønsker Thor å inspirere unge til å følge den kristne tro.
POSITIV: Med sitt smittende humør ønsker Thor å inspirere unge til å følge den kristne tro. Foto: Privat

– Jeg har aldri frelst noen, men kan ha vært med å åpne andres øyne opp for noe. Jeg følte at troen ga meg så mye i livet mitt, og ønsket gjerne at vennene mine skulle kunne få oppleve å være med på det. Det er en balanse å ikke være for pushy, men at man på en naturlig måte viser med livet sitt – og med ord – at de kanskje tenker: «Det har skjedd noe bra i Thor sitt liv. Kanskje det er noe jeg bør tenke over eller sette meg inn i?», forklarer han.

NÆRT FORHOLD: Brødrene har et nært og godt søskenforhold. – Thor er den viktigste personen i livet mitt, utenom mamma og pappa, smiler Ivar.
NÆRT FORHOLD: Brødrene har et nært og godt søskenforhold. – Thor er den viktigste personen i livet mitt, utenom mamma og pappa, smiler Ivar. Foto: Svein Brimi

Søsknene gikk samme vei

26-åringen er eldst i en søskenflokk på fire. Selv om kristendommen ikke har vært spesielt fremtredende under oppveksten hjemme i Loddefjord, har søsteren og de to brødrene etter hvert valgt å følge Thor i troen.

– Jeg er veldig stolt over og glad for at søsknene mine også har valgt å gå den kristne veien. Vi har vært ledere sammen i Loddefjord menighet. Jeg opplevde at søsteren min var litt usikker, men etter hvert ble hun bevisst i troen sin. Med de to yngste har vi hatt «godnatta-stunder», der jeg har brukt god natt-velsignelsen som jeg brukte på Raymond inne på «Farmen». Det har vært naturlig for oss søsknene å avslutte dagen med velsignelse og bønn, smiler han.

Yngstebroren Ivar Haavik (17) er glad for å ha Thor hjemme fra «Farmen» – og for at han får bo med storebroren frem til han flytter i egen leilighet.

Les også: «Skal vi danse»-deltagernes personlige mareritt: Ble forlatt av faren

STOR STAS: Ivar synes det er stas å se storebroren på TV, og mener at han er helt lik der som ellers.
STOR STAS: Ivar synes det er stas å se storebroren på TV, og mener at han er helt lik der som ellers. Foto: Svein Brimi

17-åringen forteller at han ser på broren sin som et stort forbilde.

– Han er den største kilden til tro for meg, som den som har fått meg til å være kristen. Thor er den viktigste personen i livet mitt, utenom mamma og pappa. Det er utrolig gøy å se ham på «Farmen». Han har vært en fantastisk person opp gjennom hele min oppvekst, og det er den samme personen jeg ser på TV, smiler lillebroren.

NY FASE: Presten Thor er klar for å finne seg en å dele livet med.
NY FASE: Presten Thor er klar for å finne seg en å dele livet med. Foto: Svein Brimi

Ved siden av å være prest, har Thor sin egen YouTube-kanal der han formidler det kristne budskapet.

Nå håper han også at han kan få reise rundt på skoler og inspirere barn og unge.

– Vi har alle en stemme, og gjennom «Farmen» har jeg fått en større stemme i samfunnet. Den har jeg lyst til å bruke til å inspirere unge spesielt til å leve det kristne livet. Jeg har også et ikke-religiøst budskap om å leve for å sette gode spor i menneskene rundt seg selv, smiler den positive presten.

Les også: NRKs afrikakorrespondent Ida (36) havnet i livsfare to ganger

ARTIGE PÅFUNN: Thor finner ofte på morsomheter med søsknene, og har flere ganger gjemt seg i kjøleskapet for å skremme dem.
ARTIGE PÅFUNN: Thor finner ofte på morsomheter med søsknene, og har flere ganger gjemt seg i kjøleskapet for å skremme dem. Foto: Svein Brimi

Se intervju med Thor i «God kveld Norge» under:

Denne saken ble første gang publisert 13/11 2020, og sist oppdatert 13/11 2020.

Les også