helsesøster:

Er jeg for høy? Er jeg for lav?

Helsesøster Grethe svarer på spørsmål om høyde.

Publisert Oppdatert

hvordan blir jeg høyere?
hei jeg er en jente som er 12 år gammel og jeg føler men kort jeg er 162 jeg har lyst til å bli høyere. Kan du gi meg tips på hvordan jeg kan bli høyere ved å gjøre hva?

Dine gener bestemmer hvor høy du blir
Hei!
Du ligger godt innenfor normalhøyde og da er det lite du kan gjøre for å bli høyere enn det som er naturlig for deg. Sunt kosthold og en sunn livsstil er det som gir deg de beste forutsetninger for å vokse og utvikle deg best mulig.
Hilsen Helsesøster Grethe

Her finner du enda flere spørsmål og svar hos helsesøster!


er jeg for lav?
Hei, jeg er en jente på 12 år. Jeg er 145 cm. Jeg lurer på om jeg er for lav.
Kan du versåsnill og svare!!! :)
Hilsen meg:)

Normal høyde
Hei!
I forhold til alderen er du lavere enn de fleste men godt innenfor det som regnes som normal høyde. Det viktigste er egentlig ikke om høyden er normal men om du vokser som forventet. Helsesøster på skolen din kan vurdere høyden din og se den i sammenheng med målinger helt fra du var baby. Du kan gjerne snakke med henne om høyden og spørre om du har vokst som forventet.
Hilsen Helsesøster Grethe

Her finner du enda flere spørsmål og svar hos helsesøster!Blir jeg aldri høyere?
Hei.
jeg er ei jente som begynner i 9trinn til høsten. og har hatt mensen siden 5-6 klasse. Og jeg har ikke vokst siden i fjor, og i såfall bare noen milimeter. Jeg er bare 1.49 høy, og har ikke vokst på over 1 og ett halvt år nå. og mamma sier man kan få sånne ting til å bli høyere(noe tablett ting), men at det er for sent å gjøre det nå eller noe slikt.
Tror du jeg kommer til å bli noe høyere? er ikke at jeg virkelig skammer meg over å være liten,men er litt kjedelig også.. vil jo aller helst bli litt over 1.50 i hvert fall !
Hilsen mini-meg :)

Bør snakke med fastlegen din dersom du ønsker behandling.
Hei!
Du vil nok ikke vokse noe særlig mer. Dersom du ønsker behandling for å bli høyere så har du ikke god tid på deg og du bør snakke med fastlegen din så snart som mulig. Det kan hende at det er for sent i ditt tilfelle, men dette må legen vurdere. Du ligger under det som regnes som normalt for alderen og årsaken til det er jo også noe som kanskje også bør finnes ut av.
Hilsen Helsesøster Grethe

Her finner du enda flere spørsmål og svar hos helsesøster!


Er jeg for høy ?
Jeg er 11 år og er 1,70 ..jeg er høyest i hele trinne..( Jepp..Noen av lærerene også ja.. ) Jeg blir ofte komentert på grunn av det..De andre i klassen er sånn 1,40 og noe eller 1,50....NOEN er 1,60 og noe..Jeg er 1,70..Jeg er like høy somde i syvende klasse..Og jeg er 1 månde mindre en å gå i syvende..Så jeg er jo egenklig normal da siden jeg er like høy som de i syvende ? Siden jeg 1 månde mindre en å gå i det ?
Og hvorfor vokser jeg så sinnsykt fort !!?? D':

Lii høyere enn normalt
Hei!
Noen er høye, andre er lave og det er ikke uvanlig at ei jente i din alder er høyere enn enkelte av lærerne. Vanligvis er det arv som bestemmer hvor høy du blir.
Du er høyere enn det som regnes som normalt for ei jente på 11. Dette behøver ikke bety at du vil bli veldig høy, men dersom du ikke ønsker vokse mye mer kan det være greit å følge med veksten din litt. Helsesøster på skolen kan måle deg og følge med på hvordan du vokser. Det kan også være aktuelt å ta røntgen bilde av håndleddet ditt. Et slikt bilde vil kunne gjøre det mulig å finne ut hvor høy du vil bli når du er ferdig utvokst. Dersom dette blir mye høyere enn det som regnes som normalt så er det mulig å få hormoner som kan bremse veksten. Snakk med foreldrene dine om dette og ta eventuelt kontakt med helsesøster på skolen eller fastlegen din.
Hilsen Helsesøster Grethe

Her finner du enda flere spørsmål og svar hos helsesøster!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning