Siste sesong av «Side om side»

Jon Almaas om den vemodige avslutningen: – Synd at det er slutt

Jon Almaas er til vanlig kjent som programleder, men har fått lov til å bryne seg på skuespilleryrket i NRK-suksessen «Side om side». Til høsten tar han et endelig farvel med serien når den legges ned etter 10 år.

<b>GØYAL ERFARING:</b> Jon Almaas har vært en del av den populære TV-serien i 10 år. – Jeg har jo vært vanlig, klassisk programleder i mange år, så det å få utfordret skuespillerferdighetene er gøy, sier han.
GØYAL ERFARING: Jon Almaas har vært en del av den populære TV-serien i 10 år. – Jeg har jo vært vanlig, klassisk programleder i mange år, så det å få utfordret skuespillerferdighetene er gøy, sier han.
Sist oppdatert

Helt siden den populære TV-serien «Side om side» hadde premiere i 2013, har den vært en braksuksess. Humorserien om det småkaotiske livet i Granli nabolag er det mest sette humorprogrammet i NRKs historie.

Denne høsten er det imidlertid slutt etter ti år på skjermen, og serien takker for seg etter 100 episoder. Jon Almaas (55) har hatt en sentral rolle i komiserien helt siden starten, der han har spilt den snobbete karakteren Christian Kopperud. Da Her og Nå møtte TV-profilen under årets Gullruten-nominasjoner, innrømmet Jon at han ville savne serien.

– Det er synd at det er slutt. Jeg har noen scener igjen som jeg ikke har spilt ennå, men det jeg kan si er at det er mye dramatikk i den siste sesongen, røper han.

Da Almaas meldte overgang fra NRK til konkurrerende TVNorge i 2016, måtte rollen hans i «Side om Side» reduseres betraktelig.

Les også: «Forræder»-aktuelle Katrine Moholt – Jeg har mistet mange venner underveis

<b>SKUESPILLER:</b> Jon i rollen som den arrogante forretningsmannen Christian Kopperud i NRK-serien «Side om side».
SKUESPILLER: Jon i rollen som den arrogante forretningsmannen Christian Kopperud i NRK-serien «Side om side».

– Jeg har jo vært med litt i hver sesong, men det har vært en mindre rolle etter at jeg begynte i TVNorge. Det har begrenset seg til fire opptaksdager, men det har vært veldig gøy, forteller han.

TV-profilens hovedgeskjeft har vært som programleder og produsent. Han hadde stor suksess med satireprogrammet «Nytt på Nytt», som han ledet i 17 år. Siden har 55-åringen imponert i spørreprogrammet «Alle mot alle» og TV-programmet «Praktisk info». Almaas er åpen om at det har vært moro å prøve seg som skuespiller i «Side om side».

<b>TV-SUKSESS:</b> Jon har ledet «Praktisk info» siden 2017. Her med TV-makkerne Tuva Fellman og Magnus Devold.
TV-SUKSESS: Jon har ledet «Praktisk info» siden 2017. Her med TV-makkerne Tuva Fellman og Magnus Devold.

– Det har vært veldig gøy. Det er morsomt å improvisere på settet, jobbe sammen med flinke skuespillere og få lov til å prøve seg på noe helt annet. Jeg har jo vært vanlig, klassisk programleder i mange år, så det å få utfordret skuespillerferdighetene er gøy, sier Jon.

Les også: Arnhild har jobbet som skuespiller i 40 år uten å bli gjenkjent på gaten. Men nå er den tiden forbi

– Hvor lik er du Christian Kopperud?

– Jeg har nok litt Kopperud i meg, men mesteparten av ham er hentet fra naboer der jeg bor og deretter satt sammen. Kopperud er et puslespill av mennesker jeg har møtt. Det aller meste av det han gjør ville jeg selv aldri gjort. Kopperud mangler litt «fingerspitzgefühl», men er egentlig god på bunn. Hvis det brenner, blir han med på å redde folk. Men han har ikke blitt satt helt på prøve der ennå, forteller Almaas, og avslører at han selv kan ha mindre sjarmerende sider.

– Jeg kan jo være litt pirkete jeg også, og henge meg opp i detaljer. Det er det mange som opplever litt masete. Men jeg stiller opp jeg også hvis det brenner, forsikrer Jon Almaas med et smil.

<b>SLUTT:</b> «Side om side» har hatt mange kjente profiler på rollelisten gjennom årene. Den populære NRK-suksessen gir seg på topp denne høsten, etter at det har blitt sendt hele 100 spilte episoder.
SLUTT: «Side om side» har hatt mange kjente profiler på rollelisten gjennom årene. Den populære NRK-suksessen gir seg på topp denne høsten, etter at det har blitt sendt hele 100 spilte episoder.

Denne saken ble første gang publisert 13/06 2023, og sist oppdatert 13/06 2023.

Les også