Leserne forteller

Jeg trodde at han hadde en annen. Da jeg krevde skilsmisse, fikk jeg svaret

Jeg var sikker på at mannen min hadde en elskerinne. Det venninnen min fortalte, gjorde ikke mistanken min svakere.

Pluss ikon
<b>HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN:</b> Illustrasjonsfoto.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN: Illustrasjonsfoto. Foto: Illustrasjonsfoto: Getty Images
Sist oppdatert

Kanskje kan andre lære noe av vår historie. Jeg er en dame i 50-årene, som har vært gift med den samme mannen i mer enn tre tiår.

Vi har hatt et godt samliv, men har, forstår jeg nå, ikke vært så flinke til å snakke om seksualitet.

Jeg tror at mange par i vår alder mangler den frimodig­heten unge i dag har rundt kropp og sex, og det er gode grunner til å misunne dem denne åpenheten.

I mitt tilfelle kunne det ha gått veldig galt, for jeg vurderte å gå fra mannen min fordi jeg var over­bevist om at han løy for meg.

Anders og jeg hadde i mange år et godt samliv på alle plan, også i sengen. Jeg vil si at vi var erotiske personer, begge to, og derfor fortsatte vi å være nær.

Jeg har alltid tent på ham, tenkt at han er flott, og noe av det fineste i livet var å føle at han også tente på meg.

Les også (+) Jeg ville egentlig skille meg. Det som skjedde, endret alt

Ønsket ikke intimitet

Så, for noen få år siden, sluttet han å ta initiativ til nærhet, og da jeg etter hvert kom på banen og forsøkte å nærme meg ham, trakk han seg unna.

Det var et sjokk, og jeg opplevde det som en sårende og skremmende avvisning. Av frykt for svaret, torde jeg ikke å spørre hvorfor.

Det gikk måneder uten at vi hadde sex, og jeg følte meg urolig. Han kom sent hjem fra jobb, sa at han var sliten, unngikk å omfavne meg. Hadde han møtt en annen?

En god venninne av meg hadde akkurat blitt bedratt av sin mann, og da jeg delte med henne hva som skjedde hjemme, sa hun:

«Akkurat sånn var det hos oss; du må ikke være like blind som jeg var!»

Jeg ble mer og mer overbevist om at han hadde et uten-omekteskapelig seksuelt forhold og snek meg til å kikke på telefonen hans når han ikke så det. Var det meldinger fra kvinner? Jeg fant ingen ting.

«De er så flinke til å skjule, han har sikkert slettet meldingene etter hvert», sa venninnen min.

«Har du møtt en annen?» Da jeg endelig dristet meg til å spørre, så han overrasket på meg.

«Hva tror du om meg – ser jeg ut som en utro mann? Herregud, jeg kommer rett hjem fra jobb hver dag og sitter i sofaen med deg til vi legger oss», sa han opprørt.

Venninnen min sa at alle utro menn blir overrasket og sint ved konfrontasjon.

Igjen forsøkte jeg å forføre ham, men han trakk seg unna. Etter å ha tenkt lenge over situasjonen og hva som sannsynligvis kom til å skje uansett, bestemte jeg meg for at jeg skulle komme ham i forkjøpet ved å si at jeg ønsket skilsmisse.

«Du har ikke villet ligge med meg det siste året, og jeg orker ikke å bli avvist mer», sa jeg.

Han ble fortvilet, det så jeg, og først da fikk jeg vite hva som var galt. Han var blitt impotent – fikk det ikke lenger til. For han var det så flaut og nedverdigende at han så vidt klarte å sette ord på det.

«Kjære deg, hvorfor sa du det ikke bare til meg? Jeg har trodd at du ikke lenger vil ha meg – jeg har trodd at du møter en annen!»

Jeg fikk overtalt Anders til å gå til lege, og de fant dårlig blodstrøm til penis, som kan føre til hjerte- og karsykdom i neste fase.

Han fikk beskjed om at endringer i livsstilen var viktig for å forebygge hjerte- og karsykdom.

Da han fikk medisiner som åpnet blodårene i penis, kom vårt seksuelle samliv på skinner igjen.

Vi er med andre ord fortsatt gift, og vi er om mulig enda mer glad i hverandre enn før, fordi vi har begynt å snakke om intime ting. Til alle dere andre som ikke tør: Det er ikke så farlig!

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Leserne forteller» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 09/10 2023, og sist oppdatert 10/10 2023.

Les også