døden kom i rullestol:

Drapet på Nancy rystet byen. Tilståelsen ble et nesten like stort sjokk

Da den velstående kvinnen ble funnet slått i hjel i sitt hjem, manglet det ikke på mistenkte. Da en gjerningsmann tilsto, spurte folk seg om han faktisk kunne stå bak.

<b>UPOPULÆRT OFFER:</b> Nancy Pfister var velkjent blant sosieteten i skibyen Aspen. Men ikke alle likte væremåten hennes. Det skulle koste henne livet.
UPOPULÆRT OFFER: Nancy Pfister var velkjent blant sosieteten i skibyen Aspen. Men ikke alle likte væremåten hennes. Det skulle koste henne livet. Foto: Privat/Facebook
Sist oppdatert

Ingen hadde hørt fra den velstående sosietetskvinnen og rikmannsarvingen Nancy Pfister (57) på et par dager.

Mens glade skiturister raste fra seg i det store skianlegget Buttermilk i Aspen i Colorado 26. februar 2014, dro en venninne av den savnede kvinnen hjelm til hennes hus i utkanten av turistbyen.

Da Nancy ikke åpnet, låste venninnen seg inn i huset. Nancy var ikke å se, men et blodspor ved hodestøtten på sengen bekreftet venninnens inntrykk av at noe var galt. Venninnen låste opp døren til walk-in-garderoben. Der fant hun liket av Nancy Pfister og ringte nødtelefonen.

«Herregud, jeg har funnet venninnen min. Hun er død, hun er død,» skrek venninnen Kathy Carpenter (56) hysterisk inn i røret.

Nancy Pfister var drept med flere slag mot hodet med en hammer. Offeret bar ikke preg av å ha satt seg til motverge. Politiet konkluderte med at offeret hadde blitt angrepet mens hun sov. Siden det heller ikke var tegn til innbrudd, antok etterforskerne at noen med tilgang til huset og som Nancy kjente, måtte stå bak.

Klikk krim: Les flere true crime-saker her

<b>JETSETT-STED:</b> Aspen i Colorado er kjent som både skieldorado og partysted for kjendiser fra hele verden. Her hadde Nancy Pfisters far bygget opp en betydelig formue som ga datteren en sikker plass i stedets festglade kjendis-elite.
JETSETT-STED: Aspen i Colorado er kjent som både skieldorado og partysted for kjendiser fra hele verden. Her hadde Nancy Pfisters far bygget opp en betydelig formue som ga datteren en sikker plass i stedets festglade kjendis-elite. Foto: Walter Bibikow/Getty Images

Nektet skyld

Nancy Pfister var et kjent navn i hjembyen Aspen. Faren hennes hadde gjort en formue på blant annet Buttermilk-skianlegget, og som arving var Nancy en naturlig del av sosieteten i den populære skibyen. I lokalsamfunnet var det delte meninger om Nancy Pfister.

Noen tegnet et bilde av et morsomt og lystig menneske med en stor personlighet. Andre beskrev en kvinne med store humørsvingninger og en til tider svært nedlatende væremåte. Nancy Pfister var kjent for sin utsvevende livsstil med høyt alkoholkonsum og liberal holdning til partydop, og for sine mange kjendisfester. Flere celebriteter hadde blitt observert på besøk i huset hennes opp gjennom årene, og hun hadde etter sigende hatt affærer med filmstjerner som Jack Nicholson og Michael Douglas.

Men nå lå Nancy Pfister død i sitt eget hjem, funnet av Kathy Carpenter, en lokal bankfunksjonær og partyvenninne.

− Det ble sagt at Nancy Pfister ikke bestandig behandlet Kathy Carpenter så bra, og at hun utnyttet henne, uttalte statsadvokat Sherry Caloia senere i et intervju med Crime Watch Daily.

Politiet fikk derfor raskt mistanke til at Kathy Carpenter kunne hatt mer med drapet å gjøre enn bare å melde fra om likfunnet.

Les også: Mike (31) var antatt druknet og spist av alligatorer. Sannheten var verre enn noen hadde forestilt seg

<b>ÅSTEDET:</b> Den store villaen i utkanten av vakre Buttermilk hadde huset mange kjendisfester. Eieren lå til slutt død igjen i eget hjem.
ÅSTEDET: Den store villaen i utkanten av vakre Buttermilk hadde huset mange kjendisfester. Eieren lå til slutt død igjen i eget hjem. Foto: Privat/Facebook

Motsigelser

Etter å ha funnet venninnen død skal Kathy Carpenter ha låst seg inn i offerets safe og tatt ut 6000 dollar og en verdifull ring. Etterforskerne reagerte dessuten på nødsamtalen, der Carpenter virket i overkant hysterisk.

− I 911-samtalen fastslo hun umiddelbart at hun hadde funnet Nancy død. I senere avhør beskrev hun dessuten at hun oppdaget det utildekkede liket av Nancy med en gang hun gikk inn i walk-in-garderoben. Problemet var bare at da politiet kom til stedet, lå liket godt gjemt under diverse pledd, lakener og tøy, sa assisterende statsadvokat Andrea Bryan i et intervju med ABC News.

<b>DRAPSVÅPENET:</b> Pleietrengende Trey Styler hevdet at han slo i hjel sin tidligere husvert Nancy Pfister med denne hammeren. Han ble dømt til 20 års fengsel for drapet.
DRAPSVÅPENET: Pleietrengende Trey Styler hevdet at han slo i hjel sin tidligere husvert Nancy Pfister med denne hammeren. Han ble dømt til 20 års fengsel for drapet. Foto: Pitkin County Sheriff's Office

Kathy Carpenter hadde overfor politiet insistert på at hun ikke hadde rørt noen av lakenene eller teppene som liket var tildekket med.

− Dermed kunne hun umulig vite at det lå et lik under det som så ut som en haug med skittentøy, med mindre hun hadde vært til stede under, eller like etter drapet.

Etterforskerne registrerte også flere andre selvmotsigelser i venninnens forklaringer. Kathy Carpenter ble varetektsfengslet og siktet for drapet på sin venninne. Hun snakket seg fort inn i ytter­ligere trøbbel.

− Carpenter kunne beskrive flere detaljer fra åsted og drapshandling som kun en person som hadde vært til stede under drapet ville kjenne til, uttalte Andrea Bryan i intervjuet med ABC News.

Les også: Alle trodde Blanche var død. 25 år senere avslører et brev hennes grusomme skjebne

<b>ALLE TRE SIKTET:</b> Kathy Carpenter (56) og ekteparet Trey (66) og Nancy (62) Styler ble i tur og orden siktet for å ha drept Kathy Carpenters venninne. Til slutt ble bare Trey dømt, tross at han var sterkt bevegelseshemmet.
ALLE TRE SIKTET: Kathy Carpenter (56) og ekteparet Trey (66) og Nancy (62) Styler ble i tur og orden siktet for å ha drept Kathy Carpenters venninne. Til slutt ble bare Trey dømt, tross at han var sterkt bevegelseshemmet. Foto: Pitkin County Sheriff's Office

Mistanken flyttet

I de intense avhørene benektet Kathy Carpenter enhver befatning med Nancy Pfisters død. I stedet pekte hun på Nancy Pfisters tidligere leieboere, ekteparet Nancy (62) og Trey (66) Styler. Styler-paret hadde i hui og hast flyttet ut bare dager før Nancy Pfister ble funnet drept. Årsaken var angivelig en uoverensstemmelse rundt husleie og påståtte skader på huset.

Etterforskerne gikk derfor ekteparet Trey og Nancy Styler nærmere etter i sømmene. Ekteparet hevdet på sin side å ha betalt husleien og at de hadde flyttet ut fordi de ikke orket mer av Nancy Pfisters væremåte.

ALARM: Mens skientusiastene slo pudder-alarm, slo politiet drapsalarm da de fant Nancy Pfister drept i Buttermilk ved Aspen i Colorado. Til slutt ble Trey Styler funnet skyldig i drapet på jetset-kvinnen. Men var han i stand til å gjennomføre et drap i sin tilstand?
ALARM: Mens skientusiastene slo pudder-alarm, slo politiet drapsalarm da de fant Nancy Pfister drept i Buttermilk ved Aspen i Colorado. Til slutt ble Trey Styler funnet skyldig i drapet på jetset-kvinnen. Men var han i stand til å gjennomføre et drap i sin tilstand?

− Hun så på oss som sine slaver, hevdet Nancy Styler i et senere intervju med Crime Watch Daily

− Jeg har aldri blitt behandlet så nedlatende noensinne. Dråpen som fikk begeret til å renne over var da hun anklaget oss for å ha gjort skade på eiendommen og ville saksøke oss for et større beløp, hevdet Nancy Styler, og la til:

− Hun spredde også stygge rykter om oss i Aspen, noe som skadet forretningen vi var i ferd med å bygge opp.

Etter å ha flyttet ut av leiligheten i huset til Nancy Pfister, tok ekteparet Styler inn på et motell i en naboby. I en søppeldunk i nærheten av motellet kom politiet over flere gjenstander som kunne knyttes til drapssaken, blant annet drapsvåpenet med Nancy Pfisters DNA på. Det var nok til at Nancy og Trey Styler ble siktet for drapet, pågrepet og varetektsfengslet.

Les også (+) Gjemte seg for tyskerne i skogen i tre år – visste ikke at krigen var over

<b>FRA LYKKELIGERE DAGER:</b> Trey Styler var en gang en anerkjent lege, men endte som dømt drapsmann i rullestol. Kona Nancy ble frifunnet.
FRA LYKKELIGERE DAGER: Trey Styler var en gang en anerkjent lege, men endte som dømt drapsmann i rullestol. Kona Nancy ble frifunnet. Foto: Privat/Facebook

Plantet nøkkel

Ekteparet Styler selv nektet enhver befatning med gjenstandene i søppeldunken. Men funn av Nancy Pfisters DNA i ekteparets bil tydet på at gjenstandene hadde blitt fraktet i bilen, og det kunne paret ikke forklare. Foran inngangsdøren til ekteparet Stylers motellrom fant politiet dessuten en nøkkel som viste seg å tilhøre walk-in-garderoben der Nancy Pfister ble funnet drept.

− Hvis ekteparet Styler sto bak, ville de vel ikke plassert et så fellende bevis rett foran inngangsdøren til sitt eget motellrom? spurte Nancy Stylers forsvarer, og tilbød selv en forklaring:

− Nøkkelen må ha blitt plantet der av den virkelige drapspersonen.

− Vi syntes dette med nøkkelen var mistenkelig, samstemte etterforsker Lisa Miller overfor ABC News.

<b>SLAPP BILLIG:</b> Nancy Styler ble tiltalt for drap, men ble frifunnet da hennes funksjonshemmede mann valgte å tilstå. Etterpå skilte hun seg fra mannen som så begikk selvmord, og fikk både livsforsikring og honorar for bok om dramaet i Aspen.
SLAPP BILLIG: Nancy Styler ble tiltalt for drap, men ble frifunnet da hennes funksjonshemmede mann valgte å tilstå. Etterpå skilte hun seg fra mannen som så begikk selvmord, og fikk både livsforsikring og honorar for bok om dramaet i Aspen. Foto: NTB/AP Photo/The Aspen Times, Aubrey Dallas

− Vi spurte oss om Kathy Carpenter kunne ha plantet nøkkelen der for å få mistanken vekk fra seg selv.

Etterforskerne fortsatte å presse de tre siktede i avhør. En sentral teori var at de tre, som hadde hatt utstrakt kontakt i tiden før drapet, måtte ha sam­arbeidet om drapet på Nancy Pfister.

De tre sto lenge imot. Men så kom Trey Styler med en oppsiktsvekkende innrømmelse: Det var han som hadde drept Nancy Pfister på egen hånd, og han hadde gjort det uten sin kones eller Kathy Carpenters viten. Midt på natten hadde han sneket seg ut av motellrommet, kjørt til huset, slått Nancy Pfister i hjel med hammeren, dekket til liket og så kjørt tilbake til motellrommet, hevdet han overfor etterforskerne.

Les også (+): «Thomas» (18) fra Mysen er populær og lykkes med det meste – en kveld begår han en uforståelig handling

Rullestol

<b>TILSTO:</b> Her trilles den bevegelseshemmede Trey Styler inn til rettshøring om drapet.
TILSTO: Her trilles den bevegelseshemmede Trey Styler inn til rettshøring om drapet. Foto: NTB/AP Photo/The Aspen Times/Aubree Dallas

Trey Styler, en mann som på grunn av en nervesykdom var sterkt bevegelseshemmet og delvis avhengig av rullestol, ba om å bli trodd på at han hadde utført drapet på egen hånd.

− For meg faller det vanskelig å tro at du skulle være i stand til å utføre drapshandlingen alene, og på egen hånd skulle ha greid å dra liket fra sengen og inn i garderoben. Du er knapt i stand til å reise deg fra stolen her. Fortell sannheten om hvem som var til stede, kan man høre etterforsker Lisa Miller formane Trey Styler under et av avhørene.

Men Trey Styler fastholdt at han var alene om drapet. Han inngikk en avtale med påtalemyndigheten der han fikk 20 år i fengsel for drapet, mot at hans kone aldri skulle kunne straffeforfølges.

Aktoratet fastholdt i retten at alle tre måtte ha vært sammen om drapet.

− Men vi hadde ikke nok beviser mot Kathy Carpenter og Nancy Styler, og vi måtte derfor frafalle siktelsene mot dem, sa assisterende statsadvokat Andrea Bryan.

Trey Styler tok sitt eget liv i fengsel i august 2015.

Da hadde kona Nancy Styler tatt ut separasjon.

Vi Menn har vært i kontakt med sjefetterforsker Brad Gibson hos Pitkin County Sheriff’s Office, blant annet med spørsmål om han tror rett mann ble tatt for drapet. Brad Gibson har takket nei til å uttale seg om saken.

Les også: (+) Den oppofrende familiefaren skjulte groteske hemmeligheter

Nekter

Kathy Carpenter og Nancy Styler har konsekvent be­nektet at de var innblandet i drapet på Nancy Pfister.

− Jeg innrømmer at jeg sa at jeg ønsket henne død, sa Nancy Styler i et intervju med ABC News.

− Men jeg sto ikke bak drapet. Det var helt uventet for meg at Trey skulle dra og ta livet av Nancy Pfister. Han sa til meg at han gjorde det fordi hun var i ferd med å ødelegge livet vårt.

− Men ser du selv at det virker urimelig at han, med sin skrøpelige helse, kunne ha utført dette alene og at han således må ha hatt hjelp, for eksempel fra deg? spør intervjueren.

− Mitt svar er at jeg sover godt om natten.

I et intervju med Crime Watch Daily la Nancy Styler isteden skylden på Kathy
Carpenter

− Hvis Trey ikke handlet alene, må han ha samarbeidet med Kathy Carpenter for å ta livet av Nancy Pfister etter årevis med trakassering og dårlig behandling.

Etter drapsdommen mot ektemannen, skrev Nancy Styler bok om saken. I tillegg hadde Trey tegnet en livs­forsikring som ga en utbetaling på en million dollar også ved selvmord. Begunstiget var Nancy Styler.

Denne saken ble første gang publisert 29/03 2022, og sist oppdatert 16/04 2022.

Les også