Sex & Kjærlighet

Orgasmeordboka

Visste du at det finnes 6 forskjellige orgasmer?

Hva med en multiorgasme?

Hva med en multiorgasme? Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert
Ida Jackson og Maren Kristiane Solli har skrevet  boken  "Jenter som kommer". ¿ Min største aha-opplevelse var at klitoris er et kjempestort organ, sier Maren. ¿ Min åpenbaring var sexleketøy, sier Ida.

Ida Jackson og Maren Kristiane Solli har skrevet boken "Jenter som kommer". ¿ Min største aha-opplevelse var at klitoris er et kjempestort organ, sier Maren. ¿ Min åpenbaring var sexleketøy, sier Ida.

Hva er egentlig orgasme? Og er sprutorgasmen bare en myte? Lær om din egen nytelse.

Orgasmen er automatiske muskelsammentrekninger som inntreffer når spenningen som har bygd seg opp i musklene i underlivet plutselig gir slipp. Kroppen sender ut endorfiner, kroppens lykkedop.

Orgasmen består av fire faser: Opphisselsesfasen, platåfasen, orgasmefasen og avslapningsfasen.

Hjertet slår fortere, du puster dypere og det banker i underlivet. Enkelte opplever "sexrødme" på brystkassen når det går for dem, andre sparker rundt seg, noe kjenner at det kiler og prikker i huden og noen ler mens andre gråter. En deilig, bankende følelse i underlivet og en overfølsom klitoris etterpå er sikre tegn.

Orgasmen varer fra to til 15 sekunder og etterfølges av en dyp følelse av ro og tilfredshet.

Vi har alle forskjellige orgasmer avhengig av stemning og stimuli.

Les også: Slik avslører du at hun faker

Her er de ulike typene:

Klitorisorgasme: "Klitten" er det mest følsomme, erogene punktet i kroppen din. Mange beskriver klitorisorgasmer som de mest intense orgasmene og sier at de brer seg fra klitorishodet og utover.

Vaginalorgasme: Oppstår ved stimuli av skjedeåpningen, G-punktet, livmormunnen og indirekte klitorisstimulering under penetrering. Vaginalorgasmer oppleves dypere og har sterkere skjedesammentrekninger enn klitorisorgasmen.

Analorgasme: Mange opplever intense orgasmer ved anal penetrering og klitorisstimuli samtidig. Noe opplever at disse orgasmene skjer "litt overalt" og sier at de gir en følelse av innvendig orgasme.

G-punktorgasme: G-punktet ligger mellom urinblæren og vaginaen. Du finner det ved å stikke et par fingre opp i vagina og gjøre en "kom her"-bevegelse. G-punktorgasmen beskrives gjerne som mer grensesprengende og annerledes enn vaginalorgasmer.

Sprutorgasme: Rundt ti prosent av alle kvinner spruter før, under eller etter orgasme. Det kan sive ut, sprute eller komme en liten flod ut av urinrøret. Mange kniper dessverre igjen av frykt for å tisse på seg. Dette er ikke tiss, men en væske som produseres i kjertler ved G-punktet. Noen opplever spruten som lettende og tilfredsstillende, mens andre synes det er bare gris.

Multiorgasme: Forskjellen på multiorgasmer og mange orgasmer etter hverandre, er at multiorgasmer skjer uten at man må stimulere ekstra mellom hver orgasme. Ikke alle kvinner kan få multiorgasmer, men alle kan få flere orgasmer etter hverandre - med stimuli etter hverandre.

Les også: - Jenters orgasme er en kampsak

(Kilde: Jenter som kommer)

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Test deg selv: Har du et alkoholproblem?

Sjekk om du er A- eller B-menneske

Derfor må du aldri blande klor og salmiakk

8 tegn på at du har et helseproblem

20 karaktertrekk avslører psykopaten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning