På Klikk.no-tjenesten Doktor Online svarer sexolog Gro Isachsen på seksuelle spørsmål. Hun gir også et beroligende svar til den frustrerte mannen som ønsker konkrete ideer til hvordan han kan få et bedre seksualliv.

Her følger brevet hans, i noe redigert versjon. Les hele innlegget hans på Doktor Online. Under følger svaret fra sexolog Gro Isachsen.

"Har kun hatt sex med to damer, hvorav den ene av dem var min kjæreste. Med unntak av ett tilfelle har jeg aldri fått orgasme ved samleie. Jeg får noen ganger ereksjon, men den varer ikke spesielt lenge etter at jeg starter penetreringen."

Jeg har ved 4-5 anledninger hatt med meg dame hjem, men da har jeg ikke opplevd ereksjon i det hele tatt.

Følsomt penishode

"Når jeg onanerer har jeg minst mulig kontakt med penishodet fordi det er for følsomt for berøring. Det skjedde noen få ganger at jeg opprettholdt ereksjonen når jeg hadde sex med eksen, men da var det praktisk talt umulig å nærme seg orgasme."

Les også: Sykling kan ødelegge ereksjonen

"Blueballs"

"Jeg ble liggende med "blueballs" til jeg dro hjem morgenen etter hvor jeg onanerte. Den ene gangen jeg faktisk nådde orgasme sammen med henne, holdt vi på i 7-8 timer, og den enorme energien og viljen som ble lagt ned for å komme i mål er langt fra noe man klarer til vanlig."

"Jeg har ved 4-5 anledninger hatt med meg dame hjem, men da har jeg ikke opplevd ereksjon i det hele tatt."

Les også: Slik blir sexlivet ditt i årene framover

Dårlig selvbilde

"Selvbildet har vært dårlig så langt tilbake jeg kan huske. Til tross for dette har jeg bestandig følt et stort seksuelt behov og har stort sett onanert hver dag (ofte mange ganger om dagen) siden slutten av barneskolen. Har ekstremt sjeldent problemer med ereksjonen alene."

"Jeg har sluttet å drikke alkohol, men jeg er glad i cannabis og kombinerer ofte dette med porno/onani da det har en viss libidoøkende effekt."

Jeg innser at jeg her står oppe i en mengde problemer som jeg trenger veiledning for å komme meg ut av. Har du noen konkrete ideer om hvor jeg burde starte? Terapi? Piller?

Mvh deprimert og oppgitt

Sexologens svar

Her følger svaret fra sexolog Gro Isachsen:

"Ikke se på seksualiteten som bare problematisk! Se heller på den som en litt ukjent arena, der du bare trenger litt nye ideer til parsex og litt mer trening for å føle deg trygg og dermed også få til å få ereksjon og å nyte.

Det at du beskriver det som om lidenskapen forsvinner når du får kvinner av kjøtt og blod tilgjengelig, kan tyde på at det er usikkerheten som er det verste å forholde seg til for deg. Og når du blir usikker er det også vanskelig å kjenne på lyst med påfølgende ereksjonssvikt.

Les også: Ny pille for kvinners sexlyst

Du bør med andre ord sørge for tryggere rammer når du først skal ha sex. Det kan du gjøre ved at du blir godt kjent med kvinner før det blir aktuelt å ha sex. Det går også an å vente med sexen, til du vet at du klarer å slappe av med henne, også i intime situasjoner, og at du går forsiktigere fram enn å ha sex på første møtet.

Det at du røyker, og at du vanligvis onanerer når du har cannabis innabords, kan gjøre at det setter seg et mønster og at du derfor ikke får til å ha sex uten å ha røyka først. Og det kan gjøre at du får problemer med spenningsoppbygging.

Dessuten høres ut til at du trenger å eksponere penishodet mer enn det du gjør nå.

Gå gjerne med forhuden trukket opp under klær av litt røfft stoff, for eksempel i dongeribukse. Det gjør den mindre følsom også under andre forhold."

Les på Side2: Guttas hemmelige sexfrykt

Les mer om sex og samliv på Doktor Online

Les mer på Klikk Samliv

Les hele saken

Se flere saker fra: Alt om penis

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!