- Jeg trodde jeg hadde misforstått kostprogrammet, for jeg syntes jeg hadde spist uavbrutt den første uken. Men da jeg veide meg, skjønte jeg at jeg ikke hadde misforstått.

Line Juel Jensen (27) gikk ned 20 kilo på et halvt år, uten at hun synes hun savnet noe.

Hun hadde vært overvektig siden tenårene, og gikk ned 10 kilo for tre år siden ved å gå til vektkontroll hos legen sin. Men vekttapet gikk i stå, og det ble noen år med jo-jo-vekt, før Line møtte en tidligere kollega som hadde lyktes med Vektkonsulentene.

Vektkonsulentene

Line før vekttapet. © vektkonsulentene

- Jeg fant fort ut at kostprogrammet fungerte superfint for meg. Å registrere maten, men vite at jeg får nok mat, var en befrielse.

En investering

Line har fått mange positive tilbakemeldinger etter vekttapet.

- Kjæresten min var ute og reiste hele perioden jeg gikk ned. Da han så meg igjen, var han helt forundret over min nye kropp, og veldig stolt på mine vegne.

Selv om det var en periode hun takket nei til noe, ser Line det som en investering.

- Når jeg har gått litt tidlig fra en fest, fordi jeg ikke kunne drikke, og når jeg måtte si nei takk til kake i en fødselsdag, har jeg tenkt at det kommer mange flere fester, og fødselsdagene skal feires igjen neste år.

Holder vekten

Line vet at hun ikke kan spise som hun gjorde tidligere, for hun vil aldri tilbake til den vekten hun en gang hadde.

- Derfor er jeg også helt klar over at utfordringen blir å holde idealvekten, nå som jeg endelig har oppnådd den.

Vektkonsulentene

NÅ: Line synes det fungerer fint å følge kostprogrammet, og føler ikke at hun måtte forsake noe for å nå idealvekten. © vektkonsulentene

Foreløpig går det fint.

- Jeg har nettopp vært på ferie, og merket at det ble litt for mange is. Men så var jeg bare fast bestemt på å følge kostprogrammet igjen da jeg kom tilbake, og det har fungert bra.

LINES BESTE SLANKERÅD:

  • Involver omverdenen i slankeprosjektet ditt. Mine venninner og kolleger visste hva jeg holdt på med, og spurte hvordan det gikk. Dermed delte de mine seire, og de støttet meg de ukene vekten sto stille.
  • Planlegg måltidene og innkjøpene noen dager frem, så du aldri har tomt kjøleskap. Da unngår du å gå på en smell og spise noe usunt.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!