Endelig påskeferie!

Enten du er hjemme eller på hytta, forhåpentlig har du litt ekstra tid til matlaging, og litt ekstra lyst på noe godt.

Hva er vel bedre enn en nybakt kringlestang?

Jo, det må være en nybakt kringlestang med litt færre kalorier og litt flere sunne ingredienser enn ellers. Denne oppskriften har vi brukt poteter i fyllet i! Og selvsagt ikke sukker. Likevel ser den veldig god ut, ikke sant?

Nyt den i solveggen med god samvittighet.

Dette trenger du:

Deig:

5 g gjær

15 g vann

15 g margarin

35 g hvetemel

20 g skummetmelkpulver

20 g sukrin/søtningsmiddel

1 ts kanel

Fyll:

100 g kokte poteter

½ ts vaniljefrø

15 g helt finthakkede mandler

Sukrin

Kanel

15 g rosiner

Slik gjør du:

Løs opp gjæren i vannet. Tilsett plantemargarin, mel, skummetmelkpulver, søtningsmiddel og kanel. Rull deigen helt tynt ut i en firkant på bakepapir på en stekeplate.

Kjør poteter og vaniljefrø i en minihakker. Tilsett hakkede mandler, smak til med søtningsmiddel og kanel og rør i rosinene.

Smør fyllet ut på deigen og fold deigen sammen. Trykk med en gaffel på åpningen, så den ikke spretter opp.

Stek kringlestangen på 200° i ca. 30 minutter. Serveres lun.

Tips: Ha kanel og litt hakkede mandler oppå kringlen før den stekes.

Næringsinnhold:

506 kcal

Protein: 16,6 g (13%)

Karbohydrat 72,3 g (55%)

Fett 17,8 g (32%)

Fiber: 4,9 g

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!