Ferietid betyr kos, og kanskje har du tenkt til å bake?

Disse bollene smaker fantastisk godt! Friske innspill av banan, mango, kokos og vanilje.

Og du kan spise dem med god samvittighet, de inneholder nemlig bare halvparten av kaloriene som klassiske boller med fyll.

Vektkonsulentenes solskinnsboller har en krem av frukt, og det er kun 1 ts sukker i deigen. Kcal per bolle: 150.

 

 

NAM! Kremen blir like god om du har den inni etter steking. © Julie Gjestvang

Du trenger (ca 15 stk):

2,5 dl skummet melk

0,5 pakke gjær

25 g margarin til baking

1,5 dl mager kesam

ca 8 dl hvetemel (mulig du trenger mer)

1 ts sukker

50 g søtningsmiddel (pulver)

1/4 ts salt

Krem:

1 banan

1 mango

Revet skall og saft fra 0,5 sitron

1 ts vaniljepulver

10 g mandel- eller kokosolje

 

Slik gjør du:

Smelt smør og bland med melk og gjær. Rør inn kesam, sukker, salt og søtningsmiddel.

Ha i mesteparten av melet og rør godt til en klissete deig.

La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Form deigen til boller, lag en grop i bollene og fyll med krem. Stek dem gylne på 250°C i 8-10 minutter.

Alternativt: Stek som vanlige boller, avkjøl, del dem i to og fyll med krem i midten.

Krem:

Kjør alle ingredienser i en blender til kremen er tykk og glatt.

 

Tips: Tilsett sukkerfritt syltetøy etter smak i kremen, i stedet for vaniljepulver. Mandel- eller kokosolje kan droppes. 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!