Tuva Fellman og Ronny Brede Aase

Åpner opp om sykdommen: – Det er grusomt og vondt

Radioprofil og programleder Tuva Fellman (36) deler at hun har fått brystkreft underveis i sitt andre svangerskap,

<b>TUVA FELLMAN: </b>36 år gamle radio- og programleder Tuva Fellman er diagnostisert med brystkreft.
TUVA FELLMAN: 36 år gamle radio- og programleder Tuva Fellman er diagnostisert med brystkreft. Foto: Tuva Åserud / NTB
Publisert

Gravide Tuva Fellman (36) har fått brystkreft. Det deler hun i et felles Instagram-innlegg med ektemannen Ronny Brede Aase (37).

– I vårt lille hus har det i det siste gått opp og ned. Opp, fordi vi venter spent på vårt andre barn. Ned, fordi Tuva har fått påvist brystkreft i løpet av svangerskapet og er i behandling. Det er mye på en gang, men vi har heldigvis hverandre, nydelige folk rundt oss og et helt fantastisk helsevesen.

– Det føles vanskelig, rart og befriende å dele. For livet fremover blir en surrealistisk blanding av hverdag, småbarnsliv og behandling. Og det skal vi, på en eller annen måte, få til, skriver paret på Instagram.

Åpner opp i podkast

I podkasten «Julestemning med Live og Ronny» åpner Brede Aase opp om både graviditeten og konas diagnose i fredagens episode.

– Det er jo livets største glede og noe vi er fantastisk lykkelige for, men som om ikke det var nok så har jo også min kone fått påvist brystkreft og er i behandling for det, forteller han i podkasten, og utdyper:

– Det viser bare hvor utrolig tett det kan være mellom de absolutt høyeste tindene i livet og de aller mest brutale bunnene som handler om sykdommen kreft, som kommer og banker på og er aller høyst til stede. Det er jo så grusomt og vondt, skummelt og uvisst.

Les også: Tuva og Ronny har tatt et valg om datteren: – Vi synes det er riktig og viktig

<b>EKTEMANNEN:</b> Tuva Fellman og Ronny Brede Aase giftet seg sommeren 2022.
EKTEMANNEN: Tuva Fellman og Ronny Brede Aase giftet seg sommeren 2022. Foto: Morten Bendiksen

Påvist i 2021

Det var i mai 2021 at Fellman fikk påvist forstadier til brystkreft, og måtte den gang fjerne det ene brystet. I forbindelse med fjorårets Rosa Sløyfe-aksjon, åpnet hun og ektemannen seg opp om sjokkbeskjeden de fikk våren 2021.

– For litt over ett år siden fant jeg ut at jeg hadde forstadiet til brystkreft. Uff. Det er rart å kjenne på at selv etter ett år kan man få sånt sug i magen av å si det, fortalte Tuva med tårer i øynene på Rosa Sløyfes egne SoMe-kanaler i 2022.

Diagnosen kom bare åtte måneder etter at hun og TV- og radioprofil Ronny Brede Aase (36) hadde blitt foreldre for første gang. Det var da hun ammet datteren, at hun opplevde at noe ikke stemte.

– Jeg fant det ut fordi jeg syntes rett og slett den ene puppen var litt annerledes enn den andre. Det var ikke fordi jeg hadde en sånn tydelig kul eller at det gikk veldig fort at jeg plutselig kjente en endring, forteller hun i videoklippet, og utdyper:

– Jeg ammet barnet mitt. Så begynte jeg etter hvert å pumpe melk for hånd. Da kjente jeg ganske tydelig at det var en forskjell, uten at jeg helt klarte å sette fingeren på hva det var.

Les også: (+) Karoline Krüger: – Å være syk var skremmende og tungt

<b>OPPDAGET ENDRINGER: I</b> oktober 2020 fødte Tuva Fellman sitt første barn, og det var i forbindelse med ammingen at Tuva oppdaget en endring i det ene brystet.
OPPDAGET ENDRINGER: I oktober 2020 fødte Tuva Fellman sitt første barn, og det var i forbindelse med ammingen at Tuva oppdaget en endring i det ene brystet. Foto: Jørn Grønlund

Tanker om døden

På Rosa Sløyfes hjemmesider, fortalte Tuva at hun satt i jobbmøte da sykehuset ringte for å informere om at prøvene hun hadde tatt, viste forstadier til brystkreft. Tanker om døden meldte seg med en gang.

– Da de ringte, tenkte jeg «Kommer jeg til å dø nå? Dør jeg fra datteren min? Skal Ronny bli alenepappa?», fortalte hun i intervjuet.

I et større intervju med magasinet KK, fortalte programlederen at hun først reagerte med å få laserfokus på det praktiske rundt situasjonen. Så var det Ronny og den lille datteren hennes som dukket opp i hodet. Hun trekker frem ektemannen som en viktig årsak til at hun greide å roe ned krisetankene.

– Jeg visste at det også kom til å gå bra – hun har jo verdens fineste pappa, delte Tuva åpenhjertig i KK i fjor.

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2023.

Les også