trening:

Treningsutstyret som ikke er verdt pengene

Pulsklokker, kompresjonstøy, drikkebelter og løpesko. Eksperten forteller deg hva du bør investere i og hva som er overpriset og bortkastet.

DET ENKLE ER OFTE DET BESTE: Kompresjonstøy kan være bortkastet penger, mener treningsekspert.
DET ENKLE ER OFTE DET BESTE: Kompresjonstøy kan være bortkastet penger, mener treningsekspert. Foto: Illustrasjonsbilde / Getty Images
Sist oppdatert

Løping er en treningsform som stadig flere begynner med. Det kan gjøres av så å si alle, og alt du trenger er et par gode sko. Eller?

Det finnes en rekke produkter på markedet som skal toppe løpe-øktene dine, blant annet pulsklokker, drikkebelter og tøy i spesielle materialer.

Melina Magulas er fysisk trener og idrettsfysiolog med master fra Norges idrettshøgskole. Hun er klar på hvor du bør legge pengene og hva du bør styre unna.

– Det er ingen tvil om at gode sko er den viktigste investeringen du gjør når du skal løpe. Jeg anbefaler at du oppsøker hjelp på sportsbutikken slik at du får individuell tilpasning, sier Magulas i podcasten «Klar, ferdig, maraton».

Klar, ferdig, maraton: Acast | Spotify | iTunes

Derimot er det noen produkter som er overpriset og bortkastet å bruke penger på. En av dem er kompresjonstøy.

Coach og idrettsfysiolog, Melina Maglulas.
Coach og idrettsfysiolog, Melina Maglulas. Foto: Nora Angeltveit

– Det er dyrt og har ingenting for seg. Om det skulle ha hatt en viss effekt, måtte det ha vært mye strammere, og du måtte ha brukt det etter økta, men det er også svært spekulativt. Det er inni kroppen ting faktisk skjer, sier Magulas .

I nyeste episode av Shape Ups podkast «Klar, ferdig, maraton» , kan du høre mer om hva du bør investere i, og hva du absolutt burde styre unna.

Hør podcasten her: Acast | Spotify | iTunes

Denne saken ble første gang publisert 06/03 2020, og sist oppdatert 06/03 2020.

Les også