Test av lette skalljakker

Stormberg Stø Stretch PT

God dagligjakke.

Publisert Oppdatert
GOD DAGLIGJAKKE: Stormberg Stø Stretch PT.

GOD DAGLIGJAKKE: Stormberg Stø Stretch PT. Foto: Foto: Produsenten

Pris: 1299 kroner

Vekt: 690g (str L)

Stoff: ProreTex, Stretch, 2-lags

Egen damemodell: Ja

Kjøpsinformasjon: Stormberg , tel 38 10 59 00

Spesifikasjoner

Produsent Stormberg
Pris 1299

Konklusjon

Vi begynner å bevege oss ut av "lettvektsegmentet" med denne jakken, men Stormberg er blitt en stor aktør på det norske markedet og siden dette er en av deres letteste jakker har vi valgt å ta denne med i testen.

Jakken har et mykt og behagelig stoff med noe stretch. Dette er et såkalt 2-lags stoff med løsthengende netting innerfor.

Hetten har justeringer som er helt greie å operere, men gir ikke like bra passform som på de beste jakkene. Hetten dekker også for dårlig på sidene og blir litt åpen i halsen.

To lave frontlommer og en brystlomme. Alle i "normal" stikklommestørrelse til lommebok og mobil, men litt små til å få plass til votter, lue, skifeller også videre. I tillegg er det to innerlommer i nett, en med glidelås og en stikklomme (med god størrelse).

Ikke av de lengste jakkene. Vi kunne tenkt oss litt lengre stykke bak, men ellers grei. Armene har god lengde og tåler store armutslag uten at de kryper for mye opp over underarmene. Korte lufteskår under armene.

Borrelås rundt håndledd og elastisk stramming helt nederst på jakken. Et relativt "rett" snitt som gir plass til et isolerende lag under. Har holdt vann ute i testperioden, men vi har merket at membranen ikke "puster" like godt som de beste. Dette er spesielt merkbart under aktiviteter med noe intensitet.

Stilren, behagelig og lun jakke som er et meget godt valg om en er ute etter en "allværsjakke" til daglig bruk. Er du ute etter en lettvekter til mer krevende aktiviteter er det imidlertid andre jakker som egner seg bedre.
Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning