Test av lette skalljakker

Marmot Nano Paclite

Når vekt og pakkevolum betyr alt.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Meget lav egenvekt og lite pakkevolum

+ Generelt god passform

+ Generelt gode løsninger

- Litt kort i livet

- For dårlig justering bak på hetta

BRA PAKKEVOLUM: Marmot Nano Paclite.

BRA PAKKEVOLUM: Marmot Nano Paclite. Foto: Foto: Produsenten

Pris: 2999 kroner

Vekt: 235g(str L)

Stoff: GoreTex Paclite

Egen damemodell: Ikke før til våren 2010.

Kjøpsinformasjon: Peter Holm AS , tel. 67 16 20 40

Spesifikasjoner

Produsent Marmot
Pris 2999

Konklusjon

Med utrolige 235g må dette være en av de letteste skalljakkene som er tilgjengelig!

Meget god lettvekter med generelt gode løsninger. Hette med gode justeringsmuligheter i front som er greie å betjene, men justeringen bak på hetta er for dårlig. Dette merker en spesielt ved sykling. Ellers dekker hetta godt og følger hodets bevegelser sideveis bra.

To høyt plasserte frontlommer med god størrelse. Kanskje litt kort, men grei lengde i livet. Ermene tåler store utslag uten at de kryper opp over underarmen, dette er bra.

Godt, kroppsnært snitt som gir plass til et isolerende lag under. Lommene kan brukes til lufting. Noe elastikk rundt håndledd og elastisk stramming helt nederst på jakken.

Tynt stoff som gjør at jakken kan virke kald i sterk vind, men dette er nok prisen en må betale for såpass lav vekt. Har holdt vann ute og "puster" godt. Refleksdetaljer.

Meget god lettvekter for deg som er ute etter en jakke som ikke tar for stor plass i sekken, men samtidig ønsker en jakke som fungerer godt på turer med intensitet og ønsker god beskyttelse fra vær og vind. Blir selvsagt strippet i forhold til en "fullblods" skalljakke, men god ballanse mellom lav vekt og gode løsninger. Anbefales
Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning