Test av lette skalljakker

Montane eVent Halo Stretch jacket

Glimrende til aktive brukere. Best i test.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Generelt meget god passform

+ Generelt gode løsninger

+ Lav vekt

+ Meget god hette

- Lite å utsette på dette produktet

GLIMRENDE: Montane eVent Halo Stretch jacket.

GLIMRENDE: Montane eVent Halo Stretch jacket. Foto: Foto: Produsenten

Pris: 4299 kroner

Vekt: 420g (str L)

Stoff: eVent 3-lags, Entrant stretchpaneler

Egen damemodell: Halo går som unisex, nærmeste rene damejakke heter Venture.

Kjøpsinformasjon: Montane Norge AS , tel. 22 16 44 85

Spesifikasjoner

Produsent Montane
Pris 4299

Konklusjon

Montane er kjent for sine teknisk gode plagg med fokus på lav vekt.

Jakken eVent Halo Stretch er ikke noe unntak. Selv om jakken ikke er en av de absolutt letteste, er dette en av jakkene som leverer en av de absolutt beste pakkene med tanke på egenvekt sett opp mot tekniske og praktiske løsninger. Ikke minst når det gjelder passfrom.

Hette med gode justeringsmuligheter som gjør det enkelt å juster volum og å få den til å sitte godt. Den følger hodets bevegelser meget bra og dekker godt på sidene, men gir likevel plass til alpinbriller om det skulle være nødvendig.

To høye frontlommer og en brystlomme. Alle med god størrelse. Borrelås rundt håndledd og elastisk stramming helt nederst på jakken.

Jakken har god lengde i livet. Armene tåler store utslag uten at de kryper opp over underarmen, det er bra. Noe kroppsnært snitt, men gir plass til et isolerende lag under.

Dette er en av få jakker i denne testen uten lufteskår, men lommene kan brukes som lufteåpninger og jakken oppleves ikke klam. Flere av testerne ønsket seg likevel lufteskår, men dette ville blant annet ha dratt opp vekten noe. Dette er likevel smak og behag.

Jakken har holdt vann ute og "puster" meget godt. Refleksdetaljer både frem og bak. Stretchpaneler på underarmer opp over albue, i sidene og på øvre del av rygg som gir god bevegelsesfrihet. Meget bra!

Et meget bra valg for deg som verdsetter lav vekt og gode pusteegenskaper og samtidig ønsker en fullverdi skalljakke som gir meget bra beskyttelse fra vær og vind. Anbefales.
Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning