Rafting

I fritt driv ned Driva

Du har ikke følt deg ute av kontroll før du har drevet baklengs ned strykene i Driva.

MOT NORMALT: Tøffe tak i strykene ned Driva.

MOT NORMALT: Tøffe tak i strykene ned Driva. Foto: Foto: Inge Lundereng

Publisert Oppdatert

Flåten presser seg inn i et trangt juv, jeg føler meg prisgitt naturkreftene og "Opplev Oppdals" kyndige elveguide. Jeg kjenner at vi blir sugd mot en diger stein midt uti Driva.

Instinktivt vil jeg padle som en gal for å styre unna, men guiden har full kontroll og ber mannskapet - altså oss - om å sitte rolig. Så gjør han et par hokuspokustak med årene og vips så seiler vi baklengs forbi kuppelsteinen og inn i hvite, fossende stryk. Han gliser, vi hyler.

Det går selvsagt bra. Guiden vet hva han driver med. Han leser elven som en åpen bok. Snart spytter Driva oss ut på den andre siden av strykene, elven går roligere og vi nærmest seiler inn i et parti hvor jeg kan se opp og nyte den vakre utsikten utover Drivdalen.

Strømmen har sin egen intelligens. Den sender deg tilsynelatende mot en diger kampestein midt uti elven. Men akkurat idet jeg forventer å bli hengende på den, deler vannet seg og flyter i strie strømmer på hver side. Og flåten følger strømmen.

Ferden nedover Driva går i rykk og napp mellom smulere farvann og fossende stryk, nedover strie strømmer, mellom kampesteiner, gjennom trange juv, ned små fossefall og stryk. Innimellom får vi noen sekunder til å hvile armene, mens strømmen river tak i oss.

Les også: Rått og vått i Driva

Raftingen på Driva - som er i regi "Opplev Oppdal" - går fra Vollan bru til Ålbu, en strekning på mellom 11 og 14 kilometer, alt etter startpunktet. Sesongen går fra 10. mai og ut september. Det går to turer om dagen, den første klokken 10 om morgenen, den andre klokken 14 om ettermiddagen.

"Opplev Oppdal" har 14 raftingflåter og åtte profesjonelle guider, deriblant ett par svensker, en fra England og en fra New Zealand. Det lønner seg å bestille tur på forhånd.

Mer info finner du her!

VAKKER DAL: Innimellom går elven så rolig at du kan beundre det vakre dalføret.

VAKKER DAL: Innimellom går elven så rolig at du kan beundre det vakre dalføret. Foto: Foto: Inge Lundereng

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning